Kultura

Matiji Bećkoviću nagrada “Marko Miljanov”

Akademik i pjesnik Matija Bećković dobitnik je književne nagrade “Marko Miljanov” Udruženja književnika Crne Gore za 2016. godinu za knjigu poezije “Prahu oca poezije”.

“Žiri u sastavu Rajko Petrov Nogo (predsjednik), Novica Đurić i Vladimir Popović (članovi), jednoglasno je donio odluku da se književna nagrada Udruženja književnika Crne Gore “Marko Miljanov” za 2016. godinu dodijeli Matiji Bećkoviću”, saopšteno je iz tog udruženja.

Nagrada “Marko Miljanov” biće uručena Bećkoviću u nedjelju, 8. maja, u 11 časova rodnom mjestu Marka Miljanova, Medunu.

Bećkovićevu knjigu “Prahu oca poezije” objavila je prošle godine “Srpska književna zadruga” iz Beograda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade
Gost
Rade

Ne da ce mo ga proglasiti za pocasnog grdjanina Herceg -Novog nego ce mo mu podici i spomemik i glavnu ulicu nazvati njegovim imenom. H-Novi je nas grad i zato nam niko nece nametai i uciti nas sto je dobro za nas starosjedioce.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Još jednom jer mi ne objaviste. Matija Bećković je najbolji govornik i pjesnik kojeg Crna Gora ima i apsolutno je zaslužio ovu i svaku drugu nagradu. I kako reče neko biće čast ako bude počasni građanin Herceg Novog ili bilo kog drugog crnogorskog grada.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Da Matija živi u CG pljuvo bi po svemu srpskom. Međutim, pošto je u Srbiji, veliki je Srbin. A u suštini je isti, interes, interes, interes kao i svaki Crnogorac. Biće sve po potrebi u zavisnosti od toga gdje živi. Postoji jedan veliki problem, a to je što se Crnogorci nijesu odvojili od Srbije, mada je CG na sreću, od… Više »

Rade
Gost
Rade

Iskrene cestitke za nagradu. Bice nam velika cast i zadovoljstvo da predlozimo gospodina Beckovica za pocasnog gradjanina Herceg-Novog.

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Ne bi vi obraz zasmetao.

Dejan Kovacevic
Gost
Dejan Kovacevic

Volite Neprijatelje nase kao sebe samoga – Rece Isus

ccccccc
Gost
ccccccc

Logično, Marko Miljanov je iz Čačka haha….e bruke, da vam nema naše istorije nebiste imali dva imena iz vaše istorije. Nego, ćeraćemo se još.

AVERS
Gost
AVERS

Bijedno, bilo kakva nagrada najvećem pljuvaču po Crnoj Gori, a ne Njegoševa i Miljanova. Pi! U grobu se prevrću i Njegoš i Miljanov. Eto, sve su nam prisvojili sem golog kamenja. Pun je Internet prisvajanja crnogorskog dobra, a znamo li zašto: zato što NEMAJU SVOJE. Ali, polako, sve će pretpjeti RECENZIJU. Crnogorci konačno treba da pogledaju istini u lice.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Mislim da bi se Njegoš i Marko Miljanov u grobu prevrtali zbog takvih kao ti. A Matija nikad ništa protiv CG nije rekao ali jeste protiv vlasti. Ako ti DPS smatraš državom to je tvoj problem.

Volim pošteno
Gost
Volim pošteno

Ne imputiraj, pameti srpska i ne govori neistine, no pročitaj ponešto, ne oslanjaj se samo na praznu verbalnu “superiornost”: Matija Bećković poništava (kad bi ga neko pitao!) identitet nas Crnogoraca, moj identitet. Znam ga još kao studenta, i znam koje je g. prodato. Ok, “realni”. A ti srbuj jer ne znaš što činiš, sem što pratiš korijene neukih predaka. Ok?… Više »

Sramota me je
Gost
Sramota me je

To nije udruženje književnika Crne Gore jer u njemu nema Crnogoraca, ima samo crnogorskih srbijanaca.

Zex
Gost
Zex

E bas lijepo sramna je ovo nagrada kad on je dobi.

Zvek zivi
Gost
Zvek zivi

ISti ej ka i nagrada. Bukur, bukur.

Zelenas
Gost
Zelenas

Jos i da mu se podigne i spomenik i upotpunjena je lepeza gazenja svega crnogorskog
Sramota

Podgorica
Gost
Podgorica

Još jedna srpska provokacija. Mada je Matija najveći promoter Crnogorskog jezika. Niko u Srbiji ne razumije što piše.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Podgorica… ne postoje Srbi iz CG, ma kako se oni izjašnjavali. Crnogorac se izjašnjava kao Srbin samo ako će mu to donijeti kakav interes. Npr.- liječenje, školovanje, stanovanje, državljanstvo Srbije, zapošljavanje ( po pravilu neka funkcija) i sl.

Podgorica
Gost
Podgorica

Kako ne postoje. Oni koji se izjašnjavaju i osjećaju kao u Crnoj Gori. Ko promijeni bilo koju naciju iz interesa ne pomogla mu8 Banjica.
A od školovanja je samo Srbija imala interes jer je najbolje kadrove zadržavala. Najbolje da pročitaš pisma Knjeginje Darinke Obrenović Milanu Piroćancu.

Volim pošteno
Gost
Volim pošteno

E, Podgorice, “A od školovanja je samo Srbija imala interes jer je najbolje kadrove zadržavala. Najbolje da pročitaš pisma Knjeginje Darinke Obrenović Milanu Piroćancu.” Znam taj kriminalni tekst. Metodologija praćenja Petrovića. E, to je ono što su nas interesi prevjerili. Srbi to dobro znaju ali nikad priznati neće. Treba Crnogorcima dati da prouče Garašanina, da vide izvore prevjeravanja i manipulisanja… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne puštaju mi komentar po ko zna koji put.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Srbija imala interes ? – jeftina demagogija. Neka se ubuduće školuju u prijateljskoj im Tirani ili Prištini pa neka oni imaju interes od njih.

AVERS
Gost
AVERS

Istina je

R. Srpska
Gost
R. Srpska

AVERS… istinaje da ste takvi, gola istina. Bićete svašta, sve u zavisnosti od trenutnog interesa.

Vhizy
Gost
Vhizy

Dajte mu oš mjesto pored Njegoša, sramotaaaa

Filip
Gost
Filip

Sramno!

To sam ja
Gost
To sam ja

Sto ti je pravoslavni duh, ko tebe kamenom ti njega hljebom…bravo nam ga

Dino
Gost
Dino

Ovome nagrada Marko Miljanov. Sramota. Njemu za sve sto prica i radi protiv Crne Gore ne treba dozvoliti ulazak u nasu drzavu.

Xenia
Gost
Xenia

SRAMOTA”’

Send this to a friend