Kultura

Ministarstvo kulture i Opština Danilovgrad potpisali ugovor o saradnji

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović potpisali su danas Sporazum o saradnji, kojim potvrđuju zajednički interes da još intenzivnije rade na valorizaciji i afirmaciji kulturnih potencijala koje baštini Opština Danilovgrad.

“U skladu sa procesom unaprjeđenja saradnje Ministarstva kulture i lokalnih samouprava Sporazum definiše aktivnosti koje će Ministarstvo i Opština Danilovgrad realizovati u narednom četvorogodišnjem periodu,“ istakao je Bogdanović.

On je dodao i da „pored konkretnih inicijativa i planova kojima bi se ojačale ustanove kulture i poboljšao kvalitet umjetničkih programa, ovim dokumentom planiramo sprovođenje mjera reorganizacije institucija kulture, u skladu sa zakonima o muzejskoj i bibliotečkoj djelatnosti.

“Posebno treba istaći da se u okviru tog procesa težište stavlja na poboljšanju infrastrukture i tehničko-tehnološke opremljenosti muzejskog i bibliotečkog prostora, kao i objekata namijenjenih realizaciji kulturno-umjetničkih programa”, kazao je ministar.

Predsjednik Opštine Đuranović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva kulture i Danilovgrada i naveo da su stvoreni preduslovi za njeno unaprijeđenje, što se potvrđuje i ovim Sporazumom.

“Drago mi je što je, između ostalog, prepoznata važnost Umjetničke kolonije Danilovgrad, čiji je značaj odavno nadišao prostor Crne Gore, te predviđeno pokretanje inicijative za dobijanje statusa manifestacije od posebnog značaja za kulturu Crne Gore,“ rekao je Đuranović.

Prilikom nedavne posjete ministra Bogdanovića ovoj opštini, istaknuto je da kulturni i istorijski potencijali Danilovgrada i njegove okoline, nameću potrebu osmišljenije kulturne strategije i dogovoreno je potpisivanje sporazuma o saradnji kojim će se kulturne aktivnosti ovog prostora učiniti sadržajnijim i raznovrsnijim, te stvoriti preduslovi za njihovu turtističku valorizaciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaka
Gost
Vaka

Obozavam ove potpise o saradnji za nista a posebno kad se slikaju ka da su zaduzili 10 generacija. Inace Danilovgrad pod ovim nesrecnikom je unazadjen 50 godina. Raspad od grada.

Brandon
Gost
Brandon

Super, dako se emancipuju malo ovi gimnazijalci i njihovi roditelji

???
Gost
???

Je li Hugovor?

Send this to a friend