Kultura

Ministarstvo neizmjerne sreće najčitanija knjiga

Ministarstvo neizmjerne sreće, indijske književnice Arundati Roj, najčitanija je knjiga protekle sedmice, saopšteno je iz Nove knjige.

Prema ocjeni kritičara, Ministarstvo neizmjerne sreće istovremeno je bolna ljubavna priča i odlučna opomena, ispričana šapatom, vikanjem, kroz suze, ponekad i kroz smijeh.

Iz Nove knjige su Agenciji MINA kazali da je na drugom mjestu knjiga italijanske književnice Elene Ferante, Moja genijalna prijateljica.

Navodi se da pričajući o životima dvije žene, Ferante govori o jednom vibrantnom predgrađu, gradu, zemlji i svijetu koji se brzo mijenja.

Na trećem mjestu sedmične top liste je knjiga Porijeklo, amerićkog pisca Dena Brauna.

Kritičari ocjenjuju da je to najbolji i najzabavniji Braunov roman do sada.

Četvrti najčitaniji naslov je američke autorke Klarise Pinkole Estes, Žene koje trče sa vukovima, dok je na petom mjestu Ferante sa knjigom Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju.

NA šestom mjestu je knjiga Irvina D. Jaloma, Kad je Niče plakao, dok je na sedmom mjestu knjiga Orhana Pamuka, Novi život.

Na osmom mjestu je knjiga Radeta Šerbedžije, Poslije kiše, a na devetom Ne daj mi nikada da odem, enleskog književnika, Kazuoa Išiguroa.

Ostaci Dabam Kazuoa Išiguroa na desetom mjestu je najačitanijih knjiga prošle sedmice

Send this to a friend