Kultura

Mladi crnogorski pijanista Simo Šišević oduševio londonsku publiku

Pijanista Simo Šišević nastupio je u univerziteskom klubu žena u centru Londona. Student Kraljevske Muzičke Akademije u glavnom gradu Velike Britanije predstavio se dijelima Baha, Betovena, Šopena i Rahmanjinova.

“Još od djetinjstva sam bio očaran Londonom, jer to nije samo jedan od najvećih gradova na svijetu, već je centar svih nacija, religija i kultura, a po prirodi sam radoznao i volim upoznajem nove stvari”, kaže za VB TV JOURNAL devetnaestogodišnji pijanista.

“To je jedan od razloga zbig kojih sam izabrao London za studiranje”, zaključio je Šišević.

Simo Šišević je rođen u Podgorici, a talenat za muziku pokazivao je od šeste godine. Osnovno muzičko obrazovanje završio u Baru, da bi nastavio školovanje u Podgorici u klasi profesorke Anke Asanović. Uslijedila je i stipendija Vlade Crne Gore za najboljeg studenta generacije u muzičkom obrazovanju, košarci i istoriji.

Učestvovao je na brojnim domaćim i svjetskim takmičenjima pijanista na kojima je osvajao glavne nagrade.

Među njima je i posebno priznanje na međunarodnom takmičenju u Vindzoru 2015. u Velikoj Britaniji.

Proesor Gordon Ferguson Tompson opisuje Sima kao snažnog virtuoza cčija intelektualna radoznalost i muziciranje inspirišu sofisticirane interpretacije. Ovim je nastupom oduševio je i publiku u Londonu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Asanovic Brank
Gost
Asanovic Brank

Hvala sto si pomenuo. mojhu sestru Anku Asanovic jer tvoje i me i talenat svaki dan je bio prisutan nasoj porodici Zelim ti uvijek veliki uspjeh Branka Asanovic

Danilo Radoman
Gost
Danilo Radoman

Bravo za SIMA!

Send this to a friend