Kultura

Montenegro Film Forum od 26. do 28. septembra u sklopu Underhill Festa

Montenegro Film Forum održaće se u Podgorici od 26. do 28. septembra 2021. godine, pod sloganom RESTART, u sklopu Underhill Fest-a.

“Montenegro Film Forum je manifestacija kojom će ovog puta dominirati teme za koje smatramo da su od izuzetnog značaja za crnogorsku, ali i regionalnu filmsku industriju, o čemu govori prisustvo studenata iz regiona na našim online predavanjima. Stoga smo se opredijelili za teme vezane za podizanje profesionalnih standarda i povećanje stepena integracije u regionalnim i evropskim filmskim tokovima, podsticanja samoodrživosti u filmskoj industriji kod nas”, navode iz MFF.

Ono što ovogodišnji Montenegro Film Forum razlikuje od prethodnih je panel diskusija “Izazovi i perspektiva crnogorske kinematografije” na kojoj će učestvovati isključivo domaći filmski profesionalci, kako bi podijelili iskustva, analizirali trenutnu situaciju u crnogorskoj kinematografiji, ali i predstavili svoja viđenja budućnosti filmske industije kod nas.

Iz Montenegro film foruma se nadaju da će ovaj panel izroditi i konkretne predloge kojim bi dodatno unaprijedili našu kinematografiju.

“Ove godine uvodimo novu praksu u Program MFForuma, a to su online masterclass – predavanja eminentih svjetskih stručnjaka na temu Film marketinga koje će održati Boris Pugnet, bivši šef marketinga u Le Pacte i marketinški consultant i Ilaria Gomarasca, bivša festival-managerka u jednoj od najznačajnijih evropskih sales kompanija Pyramide International sa sjedištem u Parizu.

Želja nam je da Montenegro Film Forum postane mjesto okupljanja filmskih profesionalaca iz regiona i Evrope, na kojem će se, u perspektivi, razmatrati izazovi i mogućnosti, dogovarati saradnje, ali i donositi odluke od velikog značaja ne samo za crnogorsku, već i regionalnu kinematografiju”, navode iz MFF.

Send this to a friend