Kultura

Na 51. Hercegnovskom zimskom likovnom salonu izlagaće 23 autora

U Galeriji “Josip Bepo Benković” u toku su pipreme za 51. Hercegnovski zimski likovni salon, čije je otvaranje planirano za 1. februar, kao uvod u Praznik mimoze.

Selektor salona je slikar mr. Vojislav Vojo Kilibarda. Konceptom je predviđeno da se hercegnovskoj publici, kao i gostima grada, predstave 23 autora, pedagozi-profesori na likovnim i akademijama umjetnosti u svojim sredinama, navode iz ove ustanove kulture.

Najveći broj autora je sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Fakulteta umjetnosti Univerziteta Donja Gorica, Fakulteta za vizuelne umjetnosti u Podgorici. Osim njih, na Salonu će učestvovati profesori sa Akademija likovnih umjetnosti iz Beograda, Kragujevca, Trebinja, Sarajeva, Prištine, Zagreba i Nove Gorice.

“Biće to prilika da se kroz radove različitih umjetnika, njihovih izraza, tehnika i medija stekne slika o aktuelnim kretanjima na likovnoj sceni regiona. U postavci koju će činiti slike, grafike, crteži, skulpture, instalacije, video rad i film sigurno će ovu izložbu učiniti vrlo interesantnom za publiku što se i očekuje od najstarije manifestacije ovog tipa u regionu”, poručuju iz Galerije Josip Bepo Benković.

Dizajniranje kataloga i pratećeg materijala za salon povjereno je grafičkom uredniku i dizajneru, Voislavu Bulatoviću.

Na 51. Zimskom salonu predstaviće se Aldemar Ibrahimović, Nikola Simanić, Dino Karailo, Olivera Eraković, Anka Gardašević, Nada Arnaut, Vladimir Đuranović, Ivana Radovanović, Željko Reljić, Predrag Milačić, Marija Kapisoda, Nataša Đurović, Draško Dragaš, Zdravko Delibašić, Katarina Švabić, Predrag Terzić, Mišo Filipovac, Irena Knežević, Taida Jašarević, Jasmina Gavrankapetanović, Ana Hušman, Nela Darmanović i Rajko Bizijak.

Send this to a friend