Kultura

Način na koji su odali počast Areti opisuje razliku između Trampa i Obame

Aktuelni predsjednik Donald Tramp odao je počast Areti Frenklin, koju je opisao kao nekoga “ko je radio za njega”.

“Želim da uputim saučešće porodici osobe koju sam znao dobro”, započeo je predsjednik SAD-a sastanak kabineta. “Radila je za mene u brojnim prilikama. Bila je nevjerovatna”, rekao je.

“Donijela je radost u milione života, a njeno izvanredno nasleđe inspirisaće i mnoge sljedeće generacije. Bog joj je dao sjajan dar – njen glas, i koristila ga je dobro. Ljudi su voljeli Aretu. Bila je posebna žena. Pa sam samo želio proslijediti najtoplije najbolje želje i saučešće njenoj porodici”, dodao je, ali prva rečenica koju je izgovorio mnoge je izbacila iz takta.

“Radila za njega?? Taj moron misli da se sve okreće oko njega”, tek je jedan od ljutih komentara na društvenim mrežama.

S druge strane, Barak Obama takođe je Aretu znao jako dobro, a pjevala je i na njegovoj inauguraciji 2009. godine. Bivši predsjednik SAD-a i njegova supruga Mišel izdali su saopštenje.

“Svaki put kada je pjevala, bili smo blagoslovljeni djelićem božanskog”, napisao je bračni par Obama povodom njene smrti.

“U njenom glasu mogli smo da osjetimo istoriju, svaku njenu nijansu, našu snagu i našu bol, našu tamu i naše svijetlo, naš put do iskupljenja i poštovanja. A ponekad nam je i pomogla da sve to zaboravimo i zaplešemo”.

Send this to a friend