Kultura

Nastavlja se adaptacija prostora u posjedu KC “Nikola Đurković”

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor nastavlja da adaptira i koristi prostorije u njegovom posjedu koje su bile zapuštene i zaboravljene.

Ovog puta to je poslovni prostor površine 100m2 koji se nazi preko puta ulaza u pozorišnu dvoranu.

Naime, isti je u oktobru prošle godine dat u zakup “LUKA KOTOR” A.D. Kotor na period od tri mjeseca, tačnije do 1. januara ove godine.

“Krajem maja, kada sam stupila na dužnost, zatečeno stanje je bilo više nego loše, zapušteno, sa ostacima uginulih životinja i neopranim posuđem koje se tu nalazilo mjesecima. Ključevi poslovnog prostora vraćeni su na sadašnju inicijativu Centra. Pretpostavljam da ranije niko nije imao vremena da se bavi tim jer drugo opravdanje ne uspijevam naći”, saopštila je Marija Bernard, VD direktorica KC.

“Ako uzmemo u obzir i to da je zakupnina iznosila 1.000 mjesečno, postavlja se pitanje da li je moguće da niko nije vidio interes u daljem korišćenju, da li opet davanja pod zakup ili za potrebe Centra”, pita se Bernard.

Uz doprinos kolega iz KOTORSKOG FESTIVALA POZORIŠTA ZA DJECU, taj prostor je očišćen, okrečen i uređen i aktivno se koristi. U njemu se mogu odmoriti i osvježiti glumci, volonteri, a organizovane su i radionice za djecu.

Bernard se osvrnula i na pitanje bezbjednosti.

“I pored najbolje volje da razumijem nedostatak vremena i resursa, ne uspijevam pronaći objašnjenje zašto protivpožarni aparati u Centru nisu već duže vrijeme kontrolisani (konkretno onom koji se nalazio u ranije pomenutom prostoru je atest istekao čak 2009. godine). Ovaj nemar smatram nedopustivim, jer je bezbjednost posjetilaca i zaposlenih u Centru apsolutni prioritet, pa sam u saradnji sa Službom zaštite i spasavanja Kotor započela proceduru kontrole svih aparata i hidranata. Želim istaći da je interes nove uprave da i posjetiocima i zaposlenima pružimo kvalitet i budemo simbol odgovornosti, posvećenosti i savjesti u svakom segmentu poslovanja”, navela je Bernard.

Send this to a friend