Kultura

Njegoševa bista na trgu u Argentini

Crnogorski trg u Argentini krasiće bista Petra II Petrovića Njegoša, djelo akademskog vajara Mitra Živkovića, javlja portal Analitika.

Predsjednik Crnogorsko-argentinske fondacije, Miodrag Mišo Krivokapić kazao je da je bista poklon Fondacije, kao i četiri ženske i četiri muške crnogorske nošnje koje će biti dar kulturno umjetničkim društvima naših iseljenika u Buenos Airesu, Urugvaju i Peruu.

“Naš cilj, koji smo zacrtali prilikom osnivanja, je jačanje veza i kulturne saradnje sa potomcima Crnogoraca koji su prije više od sto godina stigli na Zeleni kontinent. Od 2014. godine kada smo osnovali Fondaciju trudili smo se da učinimo što više, budemo u kontaktu sa ljudima koji su nas uvijek primali otvorenog srca i sa mnogo ljubavi pričali o svojim precima i Crnoj Gori. Izradili smo sajt s namjerom da pomognemo svima onima koji žele da pronađu informacije o svojim precima u Argentini”, kazao je Krivokapić za Analitiku.

On je naglasio da su sve to mali koraci, ali da se za relativno kratko vrijeme učinilo mnogo.

“Rezultata mora biti kad se radi iskreno, od srca”, kazao je Krivokapić ne skrivajući zadovoljstvo što će na Crnogorskom trgu u Argentini biti postavljena Njegoševa bista. Ovaj lijep gest Crnogorsko-argentinske fondacije ostvaren je u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Argentini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toni
Gost
Toni

Lijepa vijest.

anus cg
Gost
anus cg

miso pazi da ga i muslimani u argentini ne proglase genocidnim piscem

Send this to a friend