Kultura

Nova zvanična internet prezentacija Opštinske javne ustanove Muzeji Kotor

Nova zvanična internet prezentacija Opštinske javne ustanove Muzeji Kotor otvorena za javnost, na adresi www.muzejikotor.me.

Riječ je o savremenoj multimedijalnoj web prezentaciji koja je, kao i novi vizuelni identitet ustanove, rađena na osnovu smjernica o brendiranju i jačanju ustanove kao cjeline, poštujući sve njene jedinice i, što je jedna od novosti, pažljivo promovišući svaku od njih – Muzej grada Perasta, Lapidarijum, Crkvu sv. Pavla, Galeriju solidarnosti, Malu i Veliku grudu, te ostalo nasljeđe pod ingerencijom OJU Muzeji Kotor.

Internet prezentacija kulturnog blaga kojeg baštini ustanova urađena je po uzoru na vodeće regionalne web portale namijenjene kulturi i muzejskoj djelatnosti, pidržavajući se savremenih estetskih i tehničkih internetskih kategorija, uz krajnje poštovanje principa originalnosti i pripadnosti mediteranskom kulturnom krugu.

Višejezičnost ove prezentacije takođe je značajan iskorak, ali i vrijedna rijetkost među institucijama kulture ovog podneblja, jer se kompletan sadržaj, uključujući i novosti, pored našeg jezika može pratiti na engleskom, italijanskom i ruskom. Ova karakteristika zvaničnog sajta ustanove vrijedna je zbog daleko sadržajnije prezentacije vrijednog kulturnog nasljeđa i podsticanja međunarodne saradnje, a važnost ima i kod privlačenja inostranih posjetilaca i jačanja komercijalnog segmenta instutucije s ciljem njene samoodrživosti.

Zainteresovanim posjetiocima, stručnim licima i korisnicima prostora ustanove na raspolaganju su opširne servisne informacije, a u svrhu poštovanja zakonskih obaveza i transparentnosti rada na sajtu su dostupni i relevantni podaci o javnim nabavkama, te dokumenti o antikorupciji.

Zvaničnu internet prezentaciju uradila je renomirana kompanija Implementacija d.o.o. u saradnji sa stručnim osobljem OJU Muzeji Kotor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bule
Gost
Bule

Kako ih nije sramota, u perastu pored muzeja otpad , stari kombi sa gradjevinskim materijalom i kamenje okolo stoji vec 10godina… komunalna se boji da skloni to, o cemu mi pricamo dalje… inace sam vodic i svaki put me sramota kada povedem turiste da vide.

Send this to a friend