Kultura

Novembarski repertoar CNP-a

U srijedu 1. novembra u 20 sati u Crnogorskom narodnom pozorištu biće obilježen Dan Crnogorskog narodnog pozorišta.

Tradicionalno će biti uručena Velika nagrada koja se dodjeljuje za najznačajniji umjetnički rezultat u godini, kao i  godišnje nagrade koje dobijaju članovi CNP-a i saradnici za visok umjetnički rezultat ali i izuzetne rezultete postignute u svim segmentima produkcije CNP-a, nakon čega će na Velikoj sceni biti izvedena predstava “Samoubica” Nikolaja Erdmana, u režiji Veljka Mićunovića.

Predstava “Samoubica” je ušla u selekciju 22. Jugoslovenskog pozorišnog festivala “Bez prevoda” i biće izvedena  u utorak 14. novembra u Narodnom pozorištu Užice.

Nakon Užica, CNP će gostovati u Narodnom pozorištu u Beogradu sa dvije predstave. Na sceni “Raša Plaović” 20. novembra biće izvedena predstava “Mamu mu jebem ko je prvi počeo” Dejana Dukovskog u režiji Luke Kortine, a 21. novembra na Velikoj sceni predstava “Samoubica”.

Na 14. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću 17. novembra CNP će učestvovati sa predstavom “Učene žene” Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Jagoša Markovića.

U ponedjeljak 6. novembra, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju biće izvedena predstava “Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Egona Savina,  a u utorak 7. novembra  “Danzen” Bertolda Brehta, u režiji Damjana Pejanovića.

U okviru novembarskog repertoara na Velikoj sceni CNP-a biće izvedene predstave: “Samoubica”, “Danzen”, “Istraga”, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Učene žene”, “Očevi su gradili”, “Šćeri moja” I “Mamu mu jebem ko je prvi počeo”.

U nedjelju 26. novembra CNP će ugostiti Narodno pozorište iz Beograda sa baletom “Ko to tamo peva” u režiji koreografa Staše Zurovca.

Crnogorski simfoničari održaće dva koncerta na Velikoj sceni: u ponedjeljak 6. novembra uz solistu Aleksandra Benčića (trombon), i u srijedu 22. novembra, oba pod dirigentskim vođstvom Grigorija Kraska.

Crnogorsko narodno pozorište, kao i do sada,  nastavlja sa praksom omogućavanja popusta od 50% za učenike, studente i penzionere.

Send this to a friend