Kultura

Održan pomen posljednjoj divi Mileni Dravić

Foto: Antonio Ahel

Najpopularnija zvijezda srpskog filma Milena Dravić, jedina naša glumica koja je nagrađena u Kanu, preminula je 14. oktobra u Beogradu poslije duge i teške bolesti, dvije i po godine nakon smrti svog supruga Dragana Nikolića s kojim je bila u braku skoro četiri i po decenije.

Juče je održan četrdesetodnevni pomen na koji su došli glumičin brat Milan, kao i mnogobrojne kolege i prijatelji među kojima su Seka Sablić, Branko Cvejić, Jelena Đokić, Branka Petrić, Petar Benčina, Voja Brajović i mnogi drugi.

Milena Dravić dobila je prije tri mjeseca u Pulskoj areni, a zatim i na Ljetnjoj pozornici na Paliću višeminutne ovacije, aplauze koji su se prolamali iznad Jadranskog mora i kroz vojvođansku ravnicu. Istinska diva doživjela je to vrlo emotivno, svjesna svoje veličine, ali i ljubavi koju joj je publika pružala. Svjesna je bila i svoje bolesti, ljekova i terapija, jer se dostojanstveno i snažno borila za još jedno jutro, još jedan dan, još jedan san.

“Ljudi su mi prilazili s ljubavlju, sa suzama u očima. S obzirom na moju tešku situaciju poslije odlaska mog Dragana i zbog moje bolesti, to me je baš pogodilo. Svi su željeli makar da me dotaknu. Nisu me opterećivali, ali htjeli su da pokažu da me podržavaju, da im je stalo”, ispričala je Milena za Gloriju u julu, u jednom od posljednjih intervjua, zagledana u Palićko jezero.

Send this to a friend