Kultura

Omaž Draganu Raduloviću

Na 4. Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici večeras u 20 časova održan je Omaž Draganu Raduloviću.

Pored mnogobrojne publike koja je došla da svojim prisustvom oda počast i ukaže poštovanje na Draganov život i djelo, na Omažu su govorili Ognjen Radulović, Svetlana Kalezić – Radonjić, Vladimir Vojinović i Šimo Ešić. U okviru ove večeri posvećene Draganu kao stvaraocu istaknuto je da je centralna tema njegovog stvaranja bio status književnosti za djecu i omladinu.

“Hej, smijem li ukrasti Sunce? Neću više nikad, samo ovaj put“ riječi su kojim je ovo veče otvoreno.

Svetlana Kalezić – Radonjić podsjetila je da je Dragan za života govorio da crta pjesme i piše slike.

“Kada je riječ o kvalitetu i osobenosti njegovih stihova, poznato je da je talenat Dragana Radulovića imao sasvim neobičnu subinu, pokazao se u punom sjaju već u prvim ostvarenjima, tako da mu nisu bile potrebne faze zagrijevanja, tehnički iskaz ovog stvaraoca zato ne karakteriše dograđivanje i produbljivanje, jer je veoma brzo svojim koracima snažno utabao ovaj teren“, poentirala je Svetlana.

Dragan je težio da dijete postavi na ono mjesto koje mu po važnosti pripada.

Simo Ešić, Draganov prijatelj kazao je da bi pješke došao do Podgorice da oda počast svome prijatelju i bratu po pjesmi i kazao da je Dragan Radulović imao svoj maleni svijet u kojemu su sve stvari male, ali je jedino ljubav bila nemjerljivo velika.

Ognjen Radulović zahvalio se svima koji su došli da upute pozdrave njegovom ocu.

“Ono što bih rekao jeste da sve što je Dragan radio radio je s ljubavlju i veoma iskreno. Đeca su Draganu beskrajno vjerovala, kao i on njima“, zaključio je Ognjen.

Četvrti Internacionalni sajam knjiga zatvoren je upravo djecom. Dječiji hor “Zvjezdice“ pjesmom su pokazale da oni koji su prijatelji djeci kroz pjesmu, prijatelji uvijek i ostaju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Veliki covjek duse djecije,njegova ljubav prema djeci nije imala kraja

Send this to a friend