Kultura

Opet radi sat na Vladinom domu

Čuveni sat koji se nalazi na vrhu pročelja Vladinog doma, upravne zgrade Narodnog muzeja na Cetinju, popravljen je u ponedjeljak, 6. avgusta 2018. godine, saopšteno je iz Narodnog muzeja.

“Kada je 1910. godine izgrađen Vladin Dom, djelo italijanskog arhitekte Karla Antonija Koradinija, počeo je i da otkucava prvi gradski sat na Cetinju. Od tada pa do danas obavještavao je generacije i generacije Cetinjana o vremenu i tako postao omiljeno sokoćalo mještana”, dodaju oni.

U posljednjih par godina, kako navode, ovaj rijedak primjerak časovnika nije bio u funkciji uslijed neredovnog održavanja, pa se autentični otkucaji nijesu mogli čuti gradom.

“Uzimajući u obzir njegovu kulturno-simboličku važnost za lokalno stanovništvo mendažment Narodnog muzeja Crne Gore se potrudio da ovaj problem riješi i na zajedničko zadovoljstvo Cetinju vrati gradski sat”, poručuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
joko
Gost
joko

Nama na Cetinju je vrijeme davno stalo!

Ludisa
Gost
Ludisa

Bioskop ponovo radi!!Bioskop ponovo radi!!

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Ovo je potez za nacionalnu penziju.

Edo
Gost
Edo

Ovo dovoljno govori koliko dps brine o nama gradjanima….nije se imalo para za simbol grada koji oredstavlja Crbu Goru a ima se za milov sat od 120.000 eura

Vlado19784
Gost
Vlado19784

E to je mnogo bitno da radi sat,bas me interesuje koliko je kostala popravka.Dali se od tih para mogao popravit helikopter da podje do BG po onu malu oboljelu devojcicu

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

I je li se ko ugradio u to

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Ostalo na ct nista ne radi, a pitanje je i do kad ce sat.

Julijana
Gost
Julijana

A ko ga je navio, zaboga?

Send this to a friend