Kultura

Oskrnavljena statua Dragana Nikolića

Po treći put za nešto više od godinu dana bronzana statua u prirodnoj veličini velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića u centralnom parku u Vrnjačkoj Banji nedavno se opet našla na meti vandala.

Kako Novosti saznaju, još uvijek nepoznati vandali ponovo su otkinuli jedan dio Gaginih naočara i tako oskrnavili njegov spomenik, djelo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, podignut na inicijativu Specijalne bolnice “Merkur” čiji je popularni glumac bio promoter i zaštitno lice.

“Taj varvarski i vandalski čin desio se nedavno. Neko je, iz ko zna kojih razloga, bezumno polomio jedan dio Draganovih naočara. Pa kome smeta naš Džimi Barka, Prle, Flojd, Urke…”, pita se Nikola Džamić, jedan od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u vrnjačkom parku.

Prema njegovim riječima, kako je utvrđeno prvi put su naočare polomljene spletom nesrećnih okolnosti, ali drugi i treći put je bez sumnje u pitanju vandalski čin.

“Ko god da je to učinio bruka i sebe i naše mjesto. Naravno da ćemo popraviti naočare jer naš Gaga nije zaslužio da ga brojni banjski gosti vide u ovakvom izdanju. O tome sam već razgovarao sa direktorom SB “Merkur” Dejanom Stanojevićem i očekujem da ćemo uskoro statui vratiti sjaj koji i priliči Draganu Nikoliću”, dodao je Džamić.

Upamćen na prostoru cijele bivše Jugoslavije po nezaboravnim ulogama na malom i velikom ekranu, kao i na pozorišnoj sceni, Dragan Nikolić je posebno mjesto zauzimao u srcima mještana Vrnjačke Banje koju je mnogo volio i u njoj često boravio. Kako bi mu se na neki način odužili i zahvalili, Vrnjčani su mu postavljanjem spomenika u prirodnoj veličini, podarili trajni simbol u prijestonici srpskog kontinetalnog turizma. Njegova statua svečano je otkrivena krajem oktobra 2017. godine. Tada niko nije mogao ni da pretpostavi da će se naći na meti vandala.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Normalan
Gost
Normalan

Ovom novom naraštaju sve što vrijedi ili je vrijedilo ne valja. Da su tu ove vedete rijalitija novih talasa napucanih silikonskih stvorova, muških i ženskih, tako mi svega niko ih ne bi dirao, no bi im svaki dan donosili svježe cvijeće i pravili selfije sa istim, na zdravlje svima. Samo kažem. I treba popraviti naočare ali treba spomenik prebaciti…prebaciti…prebaciti..pa đe… Više »

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

SRAMOTA !

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ruku na srce lakse ih je trajno uklonit i onda će bit mirni. Nije D. Nikolić cijli život nosio naočare pa bi spomenik prošao i bez njih. Naravno sramota je što se spomenik lomi i ovo je samo prijedlog za praktično rješenje. Jer ako su nešto slomili tri puta to neće stajat.

faust
Gost
faust

Smeta nekom poremecenom nacionalisti, koje iritira naslijedje socialisticke kulture

joko
Gost
joko

Ruke mu se osušile ko god da je.Bar spomenike ne rušite.

Nick
Gost
Nick

A ne zboris tako za Amfija koji ruši spomenike po CG.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Kriger is back 😅

Šuger
Gost
Šuger

Došlo je do toga da se moraju postavljati kamere i na spomenike.. pa onda lijepo kazniti pocinioce po dźepu i svi mirni..

HEP
Gost
HEP

ne treba kamere, samo struju da doture. Statua ima dobar prenosni materijal

Send this to a friend