Kultura

Otvoren konkurs za nagradu Risto Ratković

Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije” raspisala je konkurs za nagradu “Risto Ratković” i konkurs za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije”, koji traje od 27. februara do 1. jula 2018.

“Za nagradu „Risto Ratković” mogu konkurisati samostalne zbirke poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije. Ponovljena izdanja i izbori, ne mogu konkurisati za nagradu”, kaže Kemal Musić, direktor JU „Ratkovićeve večeri poezije”.

Predloge mogu slati izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Uz prijavu su dužni dostaviti šest primjerka knjige koju predlažu za nagradu.

“Na konkurs za nagradu “Ratkovićevih večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno je dostaviti, u šest primjerka, rukopis neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa adresom i rješenjem šifre u posebnom kovertu”, kaže Musić.

Sve prijedloge dostavljati na adresu: Opština Bijelo Polje, Ulica Slobode, 84000 Bijelo Polje, sa naznakom „Za konkurs Ratkovićevih večeri poezije”.

Send this to a friend