Kultura

Otvorena izložba inkluzivnog karaktera Molimo vas, dodirnite

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore u izložbenom prostoru Perjanički dom u Podogorici, otvorena je izložba inkluzivnog karaktera “Molimo vas, dodirnite”.

Izložbu je organizovala Međunarodna organizacija “Nova Akropola” predstavništvo Podgorica u saradnji sa Savezom slijepih Crne Gore, a realizovana je uz podršku Centra savremene umjetnosti Crne Gore i Grada Podgorice.

Pozdravnim govorom izložbu su otvorili Teodora Nikčević, kustos Centra savremene umjetnosti Crne Gore, Patrik Milošević, voditelj Međunarodne organizacije “Nova Akropola” predstavništvo Podgorica i Andrija Samardžić, savjetnik za socijalnu politiku Saveza slijepih.

Volonteri Nove Akropole upriličili su recital poezije kultura čiji su eksponati izloženi i pružali pomoć i detaljnija objašnjenja pri razgledavanju izložbe.

Izložba obuhvata odljeve i umanjene replike čuvenih, ali i manje poznatih djela iz arheoloških zbirki mnogih muzeja svijeta te iz regiona.

Uz eksponate su izloženi natpisi sa objašnjenjima odštampani na Brajevom pismu i uvećanoj crnoj štampi.

Izložba će ostati postavljena u izložbenom prostoru „Perjanički dom“ od utorka 24. aprila do subote 28. aprila i moći će se razgledati od 8.00 do 20.00 časova.

Send this to a friend