Kultura

Otvorena izložba vizuelnog umjetnika Siniše Radulovića

U Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju otvorena je samostalna izložba vizuelnog umjetnika Siniše Radulovića pod nazivom Above the Shadow, Dust (Nad sjenkom prašina).

Na svečanom otvaranju govorila je istoričarka umjetnosti, Ana Ivanović, podsjećajući da je izložba organizovana u saradnji Narodnog muzeja Crne Gore i Instituta za savremenu umjetnost Crne Gore, kao dio nagrade Milčik čiji je inicijator ISU, a nagrada je podrazumijevala, pored organizovanja samostalne izložbe, i rezidencijalni boravak umjetnika u Njujorku koji je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.

Kustoskinja izložbe dodala je i da je inicijativa za nagradu Milčik pokrenuta s idejom da se mladim savremenim umjetnicama i umjetnicima olakša kreativni put kroz povezivanja sa međunarodnom umjetničkom scenom, kao i da se „podstakne otvorena i konstruktivna razmjena između različitih modela funkcionisanja umjetničkog svijeta.“

„S tim u vezi, istakla bih da mi je veoma drago što Narodni muzej Crne Gore i Institut savremene umjetnosti dijele isti cilj, a to je pružanje podrške umjetnicima i pospješivanje pravovremene valorizacije i afirmacije njihovog rada”, rekla je Ivanović.

Izložba je izazvala veliko interesovanje publike, a organizatore posebno raduje odziv mladih kojima su prvenstveno ovakvi projekti i namijenjeni. Razgovor sa umjetnikom biće organizovan 19. decembra u 17h, u CGU „Miodrag Dado Đurić“, a izložba je otvorena do 28. decembra ove godine.

Send this to a friend