Kultura specijalni gost 14. izdanja Hercegnovskog strip festivala

PJ Holden treći specijalni gost Hercegnovskog strip festivala

Jedan od najpoznatijih britanskih strip autora, sjajni umjetnik iz Belfasta, PJ Holden, treći je specijalni gost 14. izdanja Hercegnovskog strip festivala (HSF), koje se ove godine održava od 4. do 9. septembra.

Pj Holden je najpoznatiji po radu na legendarnim britanskim naučnofantastičnim stripovima Sudija Dred (Judge Dredd) i Svijet tenkova (World of Tanks).

Međutim, karijeru ovog autora iz Belfasta obilježila je i saradnja sa jednim od najvećih svjetskih scenarista svih vremena, Gartom Enisom, sa kojim u maju ove godine izbacuje i novi projekat, grafičku novelu “Pletene torbe” (Stringbags).

„Holden je na britanskom i američkom tržištu ostavio veliki trag i projektima kao što su “Monsterology”, “Terminator i Robokap”, “Bojna polja”, “Neustrašivi”, “Roug Truper” i zaista predstavlja jednog od umjetnika za kojeg sa ponosom možemo reći da će biti gost naše manifestacije“, poručuju organizatori HSF-a.

Potvrda dolaska PJ Holdena, kako dodaju, je nastavak popunjavanja liste spektakularnih autora i svjetski priznatih umjetnika koji će svoju virtuoznost svim ljubiteljima devete umjetnosti, pokazati na hercegnovskim trgovima i galerijama, tokom šest septembarskih dana manifestacije posvećene stripu.

M.D.

Send this to a friend