Kultura

Pljevlja dobila vrijedan projekat

Marković i Đačić

Premijer Duško Marković i ministar kulture Aleksandar Bogdanović otvorili su danas u Pljevlja rekonstruisani Dom kulture, u čiju je obnovu uloženo 5,5 miliona eura.

Marković je istakao da je ovo jedan od najimpresivnijih objekata društvene infrastrukture u Crnoj Gori, moguće i u regionu.
“Vjerujem da je vrijeme koje smo čekali, ono je otprilike trajalo desetak godina, bilo opravdano i da danas imamo trajnu vrijednost i za grad Pljevlja, za građane Pljevalja, za umjetnike, za kulturne stvaraoce, za mlade ljude, ali imamo i trajnu vrijednost za Crnu Goru”, poručio je premijer.
 
Izrazio je uvjerenje da će Pljevlja ovim Domom dobiti na kvalitetu, atraktivnosti, unapređenju svojih kulturnih i ukupnih vrijednosti, ali i biti u prilici da to pretvori u novi kvalitet za građane i grad u cjelini.
 
Kako je premijer istakao, turizam, prirodno bogatstvo, kulturna baština Pljevalja sa ovim Domom kulture izlaze na scenu, to više nije priča, već stvaranje jedne nove vrijednosti. 
 

Predsjednik Opštine Pljevalja Mirko Đačić je izjavio da je ovo veliki dan za Pljevlja i izrazio uvjerenje da će otvaranje Doma kulture, kao značajne kulturne institucije, unaprijediti društveni život i omogućiti prve korake razvoja turizma u Pljevljima. Dodao je da je rekonstrukcija objekta koštala pet miliona eura, a da su radovi u završnoj fazi, sa posljednjim izvođačem bili ugovoreni u iznosu od milion i 37 hiljada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sezonac
Gost
Sezonac

Za te pare bi dosad sazidali tri nova…Sta li su uzidali u taj skadar na bojani za pet I do miliona?!…

Send this to a friend