Kultura

Počela izrada multimedijalne platforme Živimo kulturu

Ministarstvo kulture danas je ozvaničilo izradu multimedijalne online platforme “Živimo kulturu”, koja će od jeseni biti dostupna korisnicima interneta.

Platforma će imati niz sadržaja, koji će biti namijenjeni posjetiocima iz zemlje i inostranstva. Uz klasični internet portal, na kojem će biti objedinjene najsvježije multimedijalne vijesti iz kulture, najave svih dešavanja, posebno će biti predstavljena kulturna baština Crne Gore.

Znatan prostor biće posvećen i svim ustanovama kulture i organizacijama iz svih crnogorskih gradova.

Fokus će biti i na mladim stvaraocima, okupljenim kroz program “Kreativna Crna Gora”, a poseban ujedno i jedan od najznačajnijih segmenata platforme biće Art market.

Zahvaljujući tom servisu, svi crnogorski umjetnici moći će da prodaju na internetu svoja djela – i to auditorijumu iz čitavog svijeta. Art marketom će upravljati Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore.

Na platoformi će biti prezentovani i budući servisi u funkciji kulturnog turizma, investicioni potencijali kulturne baštine ali i oni posvećeni promociji Crne Gore kao filmske destinacije.

Biće to i jedinstvena platforma kada je riječ o našoj državi, ali i kada je u pitanju kultura i umjetnost na širem području.

Izrada platforme “Živimo kulturu” već je počela, i to u saradnji Ministarstva kulture, Progama Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i studija “Fleka”.

Send this to a friend