Kultura

Počele probe za novu predstavu Lažna sjećanja

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom počele su probe za predstavu „Lažna sjećanja“ koja 8. maja otvara MIT Festival.

Predstava predstavlja autorski projekat španskog reditelja Pep Gatella i crnogorskih glumaca.

Ansambl čine: Vule Marković, Vukan Pejović, Filip Đuretić, Anđela Radović, Anđelija Rondović, Milica Šćepanović, Sanja Vujisić, Marija Labudović, Jelena Đukić, Marija Đurić, Julija Milačić, Jelena Simić i Maja Stojanović.

Ovo izdanje MIT Festivala biće prvo na kome će biti dodijeljena „Balkanska carica“, Nagrada za najbolju predstavu. Glavna nagrada sastoji se od Diplome, Plakete i novčanog iznosa, a javno je objavljuje predsjednik Žirija dan nakon poslednjeg festivalskog izvođenja, a uručuje se prilikom svečanog igranja u Zetskom domu, u naknadno dogovorenom terminu.

Kako je odlučio Savjet Kraljevskog pozorišta Zetski dom, na MIT-u će se dodjeljivati i Nagrada publike (sastoji se od Diplome) predstavi koja se bira glasanjem nakon svakog izvođenja. Takođe svakom producentu i učesniku takmičarskog dijela programa MIT-a dodijeliće se svečana Povelja.

Pozorišni Savjet Kraljevskog pozorišta donio je takođe i Odluku kojom je proglašen „Dan Kraljevskog pozorista Zetski dom“ , koji će se obilježavati svake godine 1. marta. Taj dan predstavlja sjećanje na 1. mart 1884. godine kada je donijet „Proglas o podizanju zgrade Zetskog doma“.

Send this to a friend