Kultura

Počelo Podgoričko kulturno ljeto

Ovogodišnje izdanje manifestacije Podgoričko kulturno ljeto 2019 koja se realizuje pod pokroviteljstvom Glavnoga grada a u organizacija Sekretarijata za kulturu i sport, počelo je juče i trajaće do 21. septembra.

Za dan otvaranja održano je više događaja na različitim lokacijama a koncertom pod nazivom Muzika i film – Nezaboravne teme, Revijskog orkestra Allegro vivo dirigenta Radovana Papovića na Trgu nezavisnosti svečano je započeto Podgoričko kulturno ljeto 2019.

Koncertu su prethodili Izložba studentske replike stolice i postera u stilu Bauhausa na Trgu nezavisnosti u 12:00 h. Tom prilikom, prisutnima se obratio ambasador u Ambasadi Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, dr Robert Weber, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnoga grada Podgorice, Ana Medigović i dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Svetislav Popović.

U 19:00 h u holu JU Muzeji i galerije Podgorice, otvorena je izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta u Podgorici BAUHAUS 100 years anniversary. Na izložbi je govorio konzul u Ambasadi Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Ursula Romerskirhen; sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Ana Medigović i dekan Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, prof. dr Svetislav Popović.

Send this to a friend