Kultura U organizaciji Amplitudo Akademije i Ministarstva kulture

Počelo prijavljivanje za besplatne obuke za kreiranje video igara

Amplitudo akademija u partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore, pokreće nove, besplatne obuke za razvoj i dizajn video igara.

Program počinje 15. juna i traje 6 mjeseci tokom kojih će polaznici imati priliku da savladaju kompletan proces kreiranja igara. Nakon rada sa mentorima najbolji će dobiti priliku da se zaposle i postanu dio tima koji će, u saradnji sa iskusnim programerima, napraviti prvu video igru Amplitudo Akademije.

“Kreativna gejming industrija je profesija koja je već osvojila svijet, a sada zaživljava i kod nas. Cilj nam je da na ovaj način otpočnemo proces kojim ćemo Crnu Goru ucrtati na globalnu mapu industrije koja je u svijetu, po rastu davno nadmašila i muzičku i filmsku. U 2019. godini globalno tržište igara dostiglo je vrijednost od oko 152 milijarde dolara, što je povećanje od 9.6% u odnosu na 2018. godinu. Vjeruje se da da će do 2025. dostići i više od 300 milijardi dolara”, kažu iz Amplitudo akademije.

Obuke Amplitudo Akademije realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u okviru programa Kreativna Crna Gora kojim se podstiče razvoj sektora kreativnih industrija kao ključnom u formiranju savremene kreativne zajednice koja djeluje u domenu inovativnog stvaralaštva.

Svi zainteresovani CV i portfolio mogu poslati na mejl [email protected] do 5. juna.

Send this to a friend