Kultura

Počinje borba za novac: Kraljica soula nije stigla da napiše testament prije smrti

Nakon što je u 76. godini života preminula kraljica soula ostavivši iza sebe bogatstvo od oko 80 miliona dolara, njen advokat otkrio je kako slavna Areta Frenklin prije smrti nije napisala testament. Iako je, kako je rekao, na sve načine pokušao da je uvjeri da to napravi, ona to nije željela.

Iza sebe kraljica soula ostavila je pregršt bezvremenih muzičkih hitova, uz koje će zasigurno odrastati još mnoge generacije, a svojim nasljednicima i poprilično bogatstvo.

Prema pisanju Associated Pressa, 76-godišnja Areta Frenklin prije smrti nije napisala testament niti jasno precizirala kome će tačno ostaviti oko 80 miliona dolara, koliko je stekla tokom svoje dugogodišnje, bogate karijere.

Iako se zapravo nije protivila pisanju testamenta, isti nikada nije sastavila, uprkos tome što joj je advokat Don Vilson to savjetovao.

“Zaista sam se trudio da je uvjerim da to napravi. Ne samo da napiše testament, već i da osnuje fondaciju. Nije nikada rekla da ne želi to da napiše, bila je i sama svjesna da je to potrebno, no jednostavno nikada nije imala vremena za to.”

Stoga će, prema zakonu države Mičigen, bogatstvo u jednakim djelovima naslijediti četvorica njenih sinova – Klarens, Edvard, Kekalf i Ted Vajt Mlađi. No, mnogi ipak strahuju kako bi na kraju i to moglo poći po zlu, jer kada umre poznata osoba, uvijek dođe do problema s nasljedstvom. Isto tako, postavlja se pitanje kako će se u budućnosti dijeliti prihodi od autorskih prava, ali i raznoraznih prihoda od ulaganja koje je imala.

Već na samoj sahrani pojavili su se “brižni” ljudi, koji su sinovima odmah počeli da nude svoju “pomoć i usluge”. Stoga je, putem medija, jedan od Aretinih dugogodišnjih prijatelja poručio sinovima: “Sjetite se ko je od prijatelja i porodice bio uz vas tokom posljednjih godina. Upoznaćete jako puno ljudi koji će silno htjeti da vam postanu prijatelji, ali i oni koji imaju najbolje prijedloge kako da uložite naslijeđeni novac. Moj savjet vam je, budite pametni i oprezni.”

Send this to a friend