Kultura

Poljska i Crna Gora imaju odličnu saradnju u oblasti kulture, uskoro još projekata

Crna Gora i Poljksa su prijateljske zemlje koje imaju odličnu saradnju u oblasti kulture, ocijenjena je na satanku ministra kulture Aleksandara Bogdanovića sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Republike Poljske sa Skupštinom Crne Gore, na čelu sa predsjednikom grupe Gžegožom Matusjakom.

Bogdanović je istakao da dvije prijateljske zemlje ostvaruju dobru saradnju u oblasti kulture i naglasio da Ministarstvo kulture Crne Gore u saradnji sa partnerima iz Poljske realizuje nekoliko zajedničkih projekata.

Sagovornici su ocijenili pozitivnim usaglašavanje teksta Izvršnog programa saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i kulture. Očekuju da će navedeni dokument biti potpisan tokom ove godine.

Razgovarano je o mogućnostima saradnje u okviru fondova Evropske unije, prije svega Kreativne Evrope i Evrope za građane, u okviru kojih crnogorske i poljske institucije i organizacije imaju mogućnost realizacije projekata od zajedničkog interesa.

Naglašen je i značaj međunarodnih inicijativa u kojima učestvuju obije zemlje, prije svega Forum slovenskih kultura i potporni fond Savjeta Evrope za kinematografiju Eurimages, čija će članica uskoro postati i Crna Gora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

Bogdanovicu obraza ti je si li ima idje ikoga da zaposlis u ministarstvo no si opet poveo Blazica ZA sobom. Strucnjak nije to svi znamo ali ako ti je potrcko onda neka si oprosteno ti je

Send this to a friend