Kultura u režiji Blagote Erakovića

Potonja ura Njegoševa na festivalu Monoakt

Predstava Potonja ura Njegoševa, u režiji Blagote Erakovića i izvođenju Slobodana Marunovića, biće izvedena u utorak 27. oktobra u 19.30 sati na 12. Internacionalnom festivalu monodrame Monoakt koji se održava u Peći, Kosovo.

Dvanaesti Internacionalni festival monodrame Monoakt počeo je 23. oktobra i trajaće do 29. oktobra. Na ovogodišnjem festivalu na kome će biti odigrano pet predstava u teatru “Istref Begoli”, nastupaju umjetnici i teatri iz Bugarske, Kosova, Hrvatske i Crne Gore.

Monodrama “Potonja ura Njegoševa” premijerno je izvedena 19. maja 1988. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu po tekstu Slobodana Tomovića i u režiji Blagote Erakovića. U ulozi Petra II Petrovića Njegoša nastupio je glumac Slobodan Marunović i od tada do danas odigrao je više od 1500 puta širom svijeta (Pariz, London, Beč, Stokholm, Cirih, Frankfurt, Štutgart, Karslrue, Brisel, Luksemburg, Beograd, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Skoplje, Bitolj, Novi Sad, Priština, Olimp, Kastroma, Montreal, Toronto, Detroit, Los Anđeles, Melburn, Sidnej, Brizbejn, Moskva, Vildunja…).

Tags
Send this to a friend