Kultura

Povodom Dana mladih počinje kampanja Aktiviraj se za kulturu – crnogorska baština dio evropskog nasljeđa 

Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore – Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja EU, u saradnji sa Ministarstvom kulture, pokreće kampanju “Aktiviraj se za kulturu – crnogorska baština dio evropskog nasljeđa”, povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

Ovaj datum obilježava se od 2000. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija u svojoj rezoluciji prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da 12. avgust bude proglašen Međunarodnim danom mladih.

“Cilj ovogodišnje kampanje, koja se realizuje u okviru projekta ME4EU, koji finansira EU, je da zainteresuje mlade ljude iz Crne Gore, uzrasta od 18 do 30 godina, za kulturnu baštinu i crnogorsko kulturno nasljeđe, ali i da im pokaže da je crnogorska kulturna baština neodvojiv dio evropske kulture”, saopštili su iz Vlade.

U okviru kampanje, u srijedu, 12. avgusta u 12.00 sati će biti organizovan online kviz o poznavanju crnogorske kulture i kulturnih znamenitosti, u kom će moći da učestvuju svi zainteresovani mladi ljudi iz Crne Gore. Kvizu će se pristupati putem linka koji će, uz instrukcije za učešće, biće objavljen na društvenim mrežama @me4eu u narednih nekoliko dana.

Pet najboljih učesnika kviza biće nagrađeno trodnevnim obilaskom crnogorskih kulturnih znametnitosti, uz boravak u nekoj od turističkih destinacija u Crnoj Gori. Trodnevni boravak biće obezbijeđen za nagrađene, kao i za još jednu osobu koju žele da obraduju boravkom u crnogorskim turističkim centrima.

Kampanju “Aktiviraj se za kulturu – crnogorska baština dio evropskog nasljeđa” podržali su i naši uspješni pisci, glumci i muzičari. Njihove poruke, kao i detalji u vezi sa kvizom, biće objavljeni na nalozima @me4eu na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Send this to a friend