Kultura

Preminula supruga Zorana Radmilovića: Njihova ljubavna priča jedna je od najljepših

Dina Rutić Radmilović, supruga legendarnog srpskog i jugoslovenskog glumca Zorana Radmilovića, preminula je u 76. godini života u Beogradu.

Dina i Zoran bili su svijetli primjer velike, bezrezervne ljubavi, kakve možda više ne postoje, premda bismo silno voljeli da i dalje budemo svjedoci istih.

Dina je rođena 1943. godine u Dobrom Selu, a roditelji su joj bili glumački par Joža i Ivka Rutić. Dina je u filmu debitovala još kao studentkinja, kada je imala 21 godinu, u to ostvarenju “Prometeju s otoka Viševice” (1964.), gdje je igrala glavnu ulogu.

Iako je predstavljena kao najzapaženija mlada glumica, Dina je svojevremeno rekla da nije bila očarana glumom kao profesijom.

“Na filmu i televiziji sam zaista samo privremeno! To nije moja profesija. Studiram književnost, za sada uspješno, pa i uprkos tome što sam katkad angažovana na filmu ili na malom ekranu, najviše me privlači svijet knjiga”, rekla je svojevremeno Dina.

U TV drami “Provod” Mome Kapora igrala je zajedno sa svojim budućim suprugom Zoranom Radmilovićem. Dina je hvalila Zorana i naglasila da bi voljela da radi sa njim, a Radmilović je svojevremno za nju izjavio da će ona biti njegova žena.

Na kraju je i bilo tako. Dina je raskinula vjeridbu i udala se za Zorana Radmilovića, s kojim je imala ćerku Anu, koja se rodila 1974. godine, a koja je preminula prije 2 godine.

Nakon smrti Zorana Radmilovića 1985. godine, Dina se gotovo povukla iz javnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Pa sto je odje “svjetli primjer ljubavi”? Ovo je jedna horor zivotna prica, uzas

Marinko
Gost
Marinko

Ti si horor roman. Radi nešto zanimljivo i korisno.

Send this to a friend