Kultura Kusovac primio predstavnike zemalja učesnica Prvog međunarodnog dječijeg festivala folklora

Prijem predstavnika međunarodnog dječijeg folklornog festivala Kolo bez granica

Predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac primio je predstavnike zemalja učesnica Prvog međunarodnog dječijeg festivala folklora „Kolo bez granica“ sa organizatorima iz KUD „Boka“ Tivat.

Prijemu, koji je upriličen u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, prisustvovao je po jedan par iz ansambala iz pet zemalja koje će se igrom i pjesmom u Tivtu predstaviti 6. i 7. septembra: Rumunije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine te KUD-a „Boka“, kao i lideri delegacija ovih zemalja.

Predsjednik je svima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Tivtu, za koji je istakao da je grad djece i njegovanja kulturne i folklorne baštine.

„Tivat se uvijek najviše raduje dolasku djece i mladih“, rekao je predsjednik.

Direktor festivala Vidak Božović zahvalio je Opštini Tivat i predsjedniu Kusovcu na podršci, Centru za kulturu i Turističkoj organizaciji Tivat, kao i sponzorima: Luštica Bay, Porto Montenegro, Plantaže, pekara Davidović, Aqua Bianca, Komunalno doo Tivat.

On je predstavio program festivala koji podrazumijeva otvaranje svečanim defileom na rivi Pine, folklornu radionicu-seminar prvakinje ansambla Kolo iz Beograda Ane Mirković u gradskoj dvorani Župa, te defile i veliki koncert u subotu. Prihod od koncertnih ulaznica će biti uiplaćen u humanitarne svrhe. Pored učesnika iz pet zemalja na festivalu će se predstaviti i domaći ansambli iz Cetinja, Tuzi, Podgorice, Herceg Novog i Tivta.

Foto: Opština Tivat i Miko Đuričić

Send this to a friend