Kultura

Prijestonica Cetinje zavrjeđuje poseban odnos Ministarstva kulture

Prijestonica Cetinje zavrjeđuje poseban odnos u svim aspektima brige o kulturnoj baštini, ocijenjeno je na sastanku ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana.

Bogdanović je u razgovoru podsjetio da se na teritoriji Cetinja nalazi 117 nepokretnih i 256 pokretnih kulturnih dobara.

“Na poseban angažman prema Prijestonici nas obavezuje i njen istorijski značaj u državotvornom i identitetskom uobličenju crnogorskog društva”, ocijenjeno je na sastanku.

Razgovarano je o važnosti dodatnog angažovanja na osmišljavanju kulturnih manifestacija i festivala internacionalnog značaja, kakav je nekada bio Cetinjski bijenale, ali i naglašena uloga koju Prijestonica može imati u razvoju filmske industrije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Cetinje LOVE <3 Crna Gora LOVE <3
Naravno da treba ulagati u slavnu Prijestonicu Crne Gore, nego što!!! <3
Ajd' ako Bog da da se stvari promijene na bolje… Ja ne mogu prestati da se nadam, da će ipak svanuti ovome gradu, ine treba ni da prestanem, naravno.

fesa
Gost
fesa

tako je bogdanovicu, raposredit bogdanovica na jos 5-6 mandata po raznim ministarskim foteljama pa onda neko ambasadorsku mjesto. putevima profesionalnog ministra boskovica, covjek ce zaboravit sto mu je struka kolko mijenja ministarstva

Principessa
Gost
Principessa

Sasa B NAJBOLJI

Stefana_MNE
Gost
Stefana_MNE

Bogdanovic gospoce!

Send this to a friend