Kultura

Promovisana poetska zbirka Dlanovi Sonje Tomović Šundić

Na 63. Sajmu knjiga u Beogradu promovisana je poetska zbirka “Dlanovi”, dr Sonje Tomović Šundić. Stihove iz zbirke “Dlanovi” kazivao je Miroslav M. Marinković.

Zbirka “Dlanovi” je izašla iz produkcije novostvorene izdavačke kuće Boka F iz Podgorice.

Boka F je nastala iz potrage za odgovorima na pitanja vremena sadašnjeg: Da li je knjiga i dalje čudo? Koliko je važno šta čitamo, i kako čitamo? Da li je čitanje štampane knjige relavantno u eri interneta? Da li je poezija dokolica obrazovanih i kakvom vrstom ljudskih bića nas čini iskustvo čitanja?

Želja tvoraca ove izdavačke kuće jeste da se prave lijepe knjige, da ih poželite čim ih ugledate, bez upliva u njihov sadržaj, i želja da takve knjige suštinski utiču na poimanje svijeta onih koji ih čitaju.

Boka F izlazi na scenu bibliotekom Izabeta Eriko Crnojević, koja će govoriti poetskim glasom savremenih pjesnika. Prvi glas kojim Izabeta progovara, i prvi poetski svijet koji daruje, jeste glas čudesne pjesnikinje Sonje Tomović Šundić.

“Pjesnički svijet Sonje Tomović zaokružen u poetskoj zbirci Dlanovi je svijet koji podrhtava, vibrira, koleba se između krajnosti. Svijet koji je u drami iskušenja, vječito! Mi pripadamo tom trenutku, zato što on ne može bez nas. Hoće li se svijet raspasti, slijedeći obrise beskonačnosti koja izmiče u nebo, ili će se održati, slijedeći ukrštanje sa nama, čime se vraća zemlji, to pripada nama, u mjeri u kojoj nam uopšte može pripasti neki svijet, život, tijelo ili tlo”, riječi su izdavača.

Send this to a friend