Kultura

Crna Gora dobila svoje reprezente u značajnom svjetskom katalogu notnih izdanja

Foto: Bojana Sekulović

Na web stranici Naxos Sheet Music Publishinga postavljena je kompozitorska stranica Guitar DUO Srđan Bulatović & Darko Nikčević, gdje su objavljeni note svih kompozicije s njihovog predstojećeg albuma “Feel the Moment”, koji izlazi u aprilu 2022. godine.

“Mi smo do sada izdali dva albuma i dva singl izdanja u audio formatu za Naxos Records. Na njima se ukupno nalaze 42 naše autorske kompozicije, koje su već nekoliko godina prisutne na svim muzičkim platformama na internetu, a izdati su i CD-i u fizičkom obliku. Naredne godine u aprilu izlazi i naš treći album sa 14 novih kompozicija. Dakle, ukupno ćemo imati 56 kompozicija koje su samim audio izdanjem za ovako veliku izdavačku kuću, već postale dio svijetskog kataloga umjetničke muzike, što nije mala stvar i da smo samo izvođači ovih djela, a ne i kompozitori svakog od njih.

Međutim, posebno je značajno što naših 14 novih kompozicija imaju i svoja notna izdanja za Naxos Music Publishing. Ovo je veliko priznanje za naše umjetničko stvaralaštvo i prvi put u istoriji, note crnogorskih kompozitora objavljuje ovako veliki i renomirani svjetski izdavač umjetničke muzike, pa Crna Gora sada dobija i svoje reprezente u značajnom svjetskom katalogu notnih izdanja”, rekao je Darko Nikčević.

Send this to a friend