Kultura

QuArt otvorio četvrto veče Petrovac jazz festivala

Sastav „QuArt“ otvorio je četvrto veče Petrovac jazz festivala. Najprije su održali mini koncert ispred JU Crvena komuna, a veliki broj prolaznika okupio se da čuje djela klasične muzike, ali i popularne pjesme, kao i numere iz filmova sa prizvukom džeza.

QuArt je nastao prije četiri godine, a čine ga Branka Baroš -violina, Jovana Milutinović-violina, Ksenija Janković-violončelo i Jovan Timilijić- viola.

Do saradnje sa Petrovac jazz festivalom došlo je na Nišvillu gdje ih je direktor Vinko Mihajlović čuo i ponudio da dođu u Petrovac.

“Repertoar smo prilagodili festivalu, mada je Vinko želio da na nastupima takođe provučemo zvuke klasike. Naravno to su kompozicije koje imaju džez prizvuk i koje se zaista uklapaju u formu festival”, kazao je Jovan Timilijić.

“Trudimo se da naš reportoar bude raznovrstan, da obuhvati što više žanrova”, dodala je Branka Baroš.

Sanja Raičković i Šule Jovović

Nakon što su se predstavili publici ispred Crvene komune, članovi sastava QuArt imali su i mini nastup na terasi hotela Palas.

Četvrto veče festivala zatvorili su uz izvedbu džez standard Sanja Raičković i Šule Jovović, a aplauz koji su dobili od posjetilaca najbolje svjedoči zašto su iz godine u godinu dio Petrovac jazz festivala.

Večeras se program Petrovac jazz festival seli u kotorski lokal Evergreen gdje će svoje autorske kompozicije tokom dvočasovnog koncerta predstaviti bubnjar Adnan Teskeredžić sa svojim bendom.

Send this to a friend