Kultura

Regionalna unija teatara RUTA GRUPA TRIGLAV nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu

RUTA GRUPA TRIGLAV

Nakon Podgorice, Regionalna unija teatara – RUTA GRUPA TRIGLAV nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu. Ovoga puta u Sarajevu od 20. do 27. juna, a domaćin je Kamerni teatar 55.

Gradsko pozorište Podgorica će 26. juna, u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20h izvesti predstavu ,,Ukroćena goropad”, koju je, po tekstu Vilijema Šekspira, režirao i adaptirao Dejan Projkovski.

U predstavi igraju: Lazar Dragojević, Milica Majkić, Pavle Bogojević, Vanja Jovićević, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Stefan Vuković, Božidar Zuber, Goran Slavić, Nemanja Todorović, Vukan Pejović, Lara Dragović i Tatjana Torbica.

Festival RUTA Grupa Triglav, na sceni Kamernog teatra 55, 20. juna, svečano je otvorila predstava Beogradskog dramskog pozorišta ,,Plastelin” u režiji Marka Torlakovića. Sarajevskoj publici se 21. juna Mestno gledališče ljubljansko predstavilo sa komadom ,,Jazz”, u režiji Nejca Gazvoda. Dramski teatar Skoplje je dan kasnije, 22. juna izveo predstavu ,,Diši”, u režiji Dimče Nikolovski, dok će Kazalište Ulysses 24. juna izvesti monodramu ,,Zemlja vukova” u režiji Gale Nikolić. Gradsko pozorište Podgorica će 26. juna izvesti predstavu ,,Ukroćena goropad”, u režiji Dejana Projkovskog u Narodnom pozorištu Sarajevo, a festival zatvara predstava Kamernog teatra 55 ,,Žaba” u režiji Elmira Jukića.

Festival RUTA Grupa Triglav predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.

Send this to a friend