Kultura

Regionalni projekat Glasovi mira promoviše zajedništvo, učestvuju KIC Budo Tomović i umjetnička škola Vasa Pavić

U toku su pripreme za realizaciju muzičko-scenskog projekta “Glasovi mira”, koje zajedno sprovode JU KIC ”Budo Tomović” i JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” – saopšteno je iz KIC-a “Budo Tomović”.

“Naši mladi, talentovani i entuzijastični članovi i članice horova iz Sarajeva i Umjetničke škole za muziku i balet ”Vasa Pavić” iz Podgorice, svojim radom u proteklom periodu dali su najljepši primjer tolerancije, dijaloga i saradnje. Ovim videom poslali su i univerzalnu poruku mira i zajedništva. Finale cijelog ovog projekta biće izvođenje inspirativnog djela kompozitora Karla Jenkinsa „The Armed Man: A Mass For Peace“ ” navode iz KIC-a.

Mi smo dijalog za budućnost

JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF). Predstavljamo dio realizaciono-umjetničkog tima projekta ''Glasovi mira'' koji čine, mladi od 15 do 25 godina, članice i članovi horova iz Sarajeva (JU BKC KS) i Podgorice (JU KIC ''Budo Tomović'' sa Umjetničkom školom za muziku i balet ''Vasa Pavić'').Učesnici kroz intenzivne horske probe i različite online aktivnosti, šalju poruku mira ističući šta za njih konkretno predstavlja učešće u jednom ovakvom projektu koji promoviše toleranciju i mir. Hor i orkestar, sačinjen od članova iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, u okviru završne tačke ovog inspirativnog prekograničnog muzičko-dramskog projekta, izvest će djelo velškog kompozitora Karla Jenkisa „The Armed Man: A Mass For Peace“. Partneri na projektu, JU BKC KS i JU KIC ''Budo Tomović'', pozivaju vas da u narednim sedmicama pratite naše online platforme i gdje će nas to sve odvesti naši mladi glasovi mira.#DijalogZaBuducnost #UNPeacebuilding

Posted by Bosanski kulturni centar KS on Monday, January 18, 2021

Projekat ”Glasovi mira” realizuje se u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Send this to a friend