Kultura

Rems dobitnik Vidovdanske povelje

Foto: BarInfo

Jednoglasnom odlukom žirija, nagrada „Vidovdanska povelja” za najbolju knjigu u 2017. godini pripala je Igoru Remsu za zbirku „Vodeni krug”.

Nagrada će dobitnicima biti uručena 27. juna na tradicionalnoj manifestaciji „Vidovdansko pjesničko bdenje” koja će se održati u porti Duhovnog centra „Simeon Mirotočivi”.

Žiri čine članovi Tribine „Riječ” UKCG: mr Slobodan M. Čurović Apis (predsjednik), Milica Kralj i jerej Predrag Šćepanović, predstavnik Pravoslavne crkvene opštine Podgorice.

„’Vodeni krug’ Igora Remsa pripada rijetkim poetskim ostvarenjima u kojima je i snažno i upečatljivo i odgovorno utisnut vlastiti autorski žig kroz stih – pjesmu modernog jezičkog iskaza kroz pjevanje o mističnom prostranstvu vodenog bezmjerja. Pjesnička knjiga Igora Remsa ‘Vodeni krug’ svjedočanstvo je o moći pjesme u nizu onog pjesničkog luka sazdanog od svjetlosti svetosti o kome pjevahu naši pjesnički preci“, navode iz žirija.

Nagradu za čuvanje tradicije, kulture i slobodarskog nasljeđa dodjeljena je Radojici F. Bulatoviću, za knjigu „Vidovdanski kalendar”.

Send this to a friend