Kultura crnogorska kinoteka

Rijeka Crnojevića i Virpazar: Crnogorski gradovi kroz vrijeme

Rijeka Crnojevića i Virpazar za kraj serijala kratkih video prikaza crnogorskih gradova kroz vrijeme…

Uživajte u autentičnim crno-bijelim kadrovima ovih predjela.

Muzika: “Things Going Mad” – Mladen Kovačević.

Tokom prethodna dva mjeseca, u okviru kampanje Ministarstva kulture “Živimo kulturu: Toliko toga možemo doživjeti od kuće”, Crnogorska kinoteka je dala izuzetan doprinos filmskom programu koji se emitovao svake večeri na Drugom programu RTCG.

Kvalitetnim i pažljivo odabranim naslovima, pružili su širok uvid u crnogorsku i jugoslovensku filmsku baštinu, a za veliki dio materijala izvršen je transfer iz analognog u digitalni oblik visoke rezolucije. Gledali smo velikane domaće kinematografije kroz klasična igrana i dokumentarna ostvarenja, ali i filmove koji se bave kulturnim nasljeđem i našom prošlošću, u produkciji Kinoteke.

Imajući u vidu iskazano interesovanje publike, Kinoteka je odlučila da pripremi serijal kratkih video prikaza crnogorskih gradova kroz vrijeme. Ovi prilozi sastoje se od odabranih crno-bijelih i kolor kadrova nastalih tokom nekoliko decenija, uz instrumentale crnogorskih bendova koji stvaraju autorsku alternativnu muziku. Prve reakcije i veliki broj pregleda na društvenim mrežama uvjerili su da će ovo neobično putovanje kroz prošlost izazvati veliku pažnju, a kod mnogih gledalaca i probuditi uspomene.

Prikazivanjem filmova od umjetničkog, kulturnog, istorijskog i naučnog značaja, publici se pruža uvid u nacionalnu i svjetsku filmsku baštinu. Crnogorska kinoteka je otvorena za sve istraživače koji se bave istorijom i teorijom filma, studente filmskih škola i poklonike filma uopšte.

M. Drašković

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Pg - TgbonacaMINACrmničanka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pg - Tg
Gost
Pg - Tg

Hvala Konoteci za ovaj divan serijal…uživali smo…svaka čast.

bonaca
Gost
bonaca

Bilo bi lijepo da se pokaze i koja fotografija radnika kako izlaze iz fabrika u svim gradovima.

MINA
Gost
MINA

Prelijepo,bez stresa,bez korone,ali ,puno romantike i bliskosti.

Crmničanka
Gost
Crmničanka

Pravo za kraj! ❤️😘

Send this to a friend