Kultura

Rimom se orila dva anđeoska glasa: Nikšićanka pjevala sa Andreom Bočelijem!

Snovi se ostvaruju. Dokaz za to je mlada operska pjevačica Ivana Čanović. Kada je imala samo tri godine glas čuvenog operskog maestra Andree Bočelija osvojio je srce ove mlade Nikšićanke. Muzika je postala stub njenog života, a njena životna želja da zapjeva sa čuvenim italijanski tenorom koji je glasom uspio da zavede svijet. Prije dvije noći Ivani se ostvario san- dva anđeoska glasa zaorila su se Rimom.

“Andrea i njegova supruga Veronika Bočeli su me pozvali da budem njihov gost i da radimo na našem repertoaru u njihovoj privatnoj vili u Forte dei Marmi. Prihvatili su me srdačno, tako da sam se osjećala kao dio njihove porodice”, ističe eksluzivno za CdM Ivana.

Oduvijek je, kaže, znala da je Andrea čovjek sa velikim srcem i čistom dušom.

“Ali sam se uvjerila i potvrdila svoje mišljenje kada sam ga upoznala. Njemu su važne samo dvije stavke u životu: porodica, njihovo zdravlje i naravno muzika kojoj je on u potpunosti posvećen i za nju živi. Odmah je pokazao svoje poštovanje i povjerenje prema mom glasu i pjevanju. Pjevali smo satima i bili u studiju za snimanje sa njegovim timom muzičara, jer je on želio da čuje moje mišljenje. Bila sam počastvovana. On je anđeoski čovjek sa anđeoskim glasom”, sa ushićenjem za naš portal ističe ova talentovana Nikšićanka.

Pjevali su poznate arije i duete iz opera “Gianni Schicchi”, “La Bohème”, “La Traviata”, “La Vedova Allegra” -u ovoj se operi radnja dešava u Crnoj Gori.

Ivana godinama gradi karijeru u inostranstvu i osvaja opersku publiku širom evropskih i svjetskih pozornica.

Muzičko obrazovanje počela je u Osnovnoj muzičkoj školi “Dara Čokorilo” u Nikšiću, potom je završila Srednju muzičku školu u Podgorici. Dalje obrazovanje je nastavila u inostranstvu.

Svi putevi vode u Rim. Uz velika odricanja i podršku porodice, životni i profesionalni put Ivanu je poveo u ovu evropsku metropolu.

Pobjednica je Operske Evrovizije Klasičnog Radija Beča, kao i finalista prestižnih takmičenja, San Marino “Renata Tebaldi”, Evropskog Operskog takmičenja Spoleto.

Trenutno pjeva na Sardenji u operi “Rigoletto”, G. Verdija u “Forte Areni”, produkciji Teatra Kaljari sa jednim od najvećih operskih zvijezda, Leom Nucijem.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BOKELJKA
Gost
BOKELJKA

Sve pohvale za nasu madam IVANU !!!

BOKELJKA
Gost
BOKELJKA

divno, sve pohvale za nasu madam IVANU ! BOKELJKA

NK NK NK
Gost
NK NK NK

NIKSIC

Vidak
Gost
Vidak

Sve cestitke predivna djevojko!!!
Ti si ponos naseg grada..100 gidina zivjela…

Vpj
Gost
Vpj

Iskrene čestitke Andrea. Vi i mnogi posvećenici muzici iz Crne Gore najbolja ste potvrda naučnog istraživanja mog supruga Slobodana Jerkova. Prvi je još prije 40 god bez razumijevanja i pomoći institucija, dugogodišnjim izučavanjrm školske djece, naučno, magistarskim radom dokazao naše urođene sposobnosti u toj oblasti. Tako je razbijena vekovna predrasuda o nedostatku sluha. Neizmjernim entuzijazmom u pedagoškom radu, Slobodan Jerkov… Više »

Etta
Gost
Etta

Sve to zvuči super ali ovdje se ne priča o Andrei Bocelli-ju koji je već slavno ime nego o mladoj Niksicanki koja je nastupala sa njim.

Milos
Gost
Milos

Ona je Ivana, Andrea je Bočeli! ?

joko
Gost
joko

E ona treba da zivi i radi u Rimu a ne neke tamo …Ivana, svo postovanje i puno srece i uspjeha dalje

Lazar
Gost
Lazar

Sve Čestitke!

Salko
Gost
Salko

Ivka,sei un mito
Voli te tvoj zio

Dusko
Gost
Dusko

Šta reći svaka čast, ponos…..

123
Gost
123

bravo !!!

tebra
Gost
tebra

svaka cast sestro! ponos cg!!

Mladen
Gost
Mladen

Svaka čast Ivana, talenat na majku, a ne na Nikolu

Sugradjanka
Gost
Sugradjanka

Svaka čast lijepoj i uspješnoj sugrađanki! Djevojke poput nje treba da budu primjer omladini i novim naraštajima! Meni je puno srce kad vidim da imamo ovakve reprezente naše države!

gost
Gost
gost

Bravo! Cestitam lijepoj Niksicanki!

milorad
Gost
milorad

Fantastic!!Congrats!!?????????????????

Send this to a friend