Kultura

Sarajevska publika dala krila adutima predstave “Ukroćena goropad”

Foto: Duško Miljanić

Predstava “Ukroćena goropad”, koju je po tekstu Vilijema Šekspira režirao Dejan Projkovski, izvedena je tokom pete večeri Regionalne unije teatara – Ruta grupa Triglav festivala u Sarajevu.

Umjetnički direktor Gradskog pozorišta Dušan Kovačević zadovoljan je odzivom i reakcijama publike koja je sa nekoliko aplauza i na kraju ovacijama nagradila učesnike predstave.

“Domaćini su bili na nivou što se tiče gostoprimstva i svih elemenata prijateljstva koje tradicionalno gajimo sa Kamernim teatrom 55 i Narodnim pozorištem Sarajevo, koje nam je otvorilo svoja vrata i omogućilo da na njihovoj sceni odigramo predstavu. Utisci su da je publika, kako i kod nas, tako i u Sarajevu, željna dobrih pozorišnih predstava, što pokazuju divnim reakcijama. Moram da napomenem i da je u publici bilo mnogo eminentnih ljudi iz svijeta pozorišta i filma koji nisu krili oduševljenje predstavom, što su i pokazali u izjavama i razgovorima za medije”, kazao je Kovačević.

Foto: Duško Miljanić
Foto: Duško Miljanić

Glumac Lazar Dragojević poručuje da im je sarajevska publika dala krila za igru.

“Publika i mi smo disali kao jedno. Mislim da nam je ovo najbolje igranje do sad. Ponosan sam što sam bio đak sarajevske Akademije glume i hvala Sarajevu na još jednoj divno provedenoj noći. ‘Bilo gdje da krenem o tebi sanjam, putevi me svi tebi vode, čekam s’ nekom čežnjom na svjetla tvoja, Sarajevo ljubavi moja'”, zaključio je glumac u ritmu čuvene pjesme Kemala Montena.

Glumac Omar Bajramspahić uvijek se rado vraća sarajevskoj piblici.

“Prvi put sam igrao u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Uvijek se lijepo vratiti u Sarajevo. Hvala Gradskom pozorištu iz Podgorice i Kamernom teatru 55 na prilici da igramo ovako veliki komad u Sarajevu. Srećan što sam imao priliku da radim sa svim ovim ljudima na čelu sa Dejanom Projkovskim. Vilijem Šekspir je veliki izazov, pa je i veća odgovornost. Kao Vimbldon u tenisu. Hvala Sarajevo! Idemo dalje, Bitolj, pa Čortanovci”, kaže Bajramspahić.

Send this to a friend