Kultura

Sahranjen Raša Popov

Sa sahrane

Oko stotinak prijatelja, kolega, članova porodice i poštovalaca lika i djela Raše Popova, književnika, dječjeg pisca, glumca i novinara, okupilo se danas na Novom groblju u Beogradu gdje je sahranjen.

Opelo je služeno u 12 časova u Crkvi Svetog Nikole, a sahrana je bila u 13 sati, u Aleji velikana na Novom groblju.

“Bio je kao svetac, nadam se da će se pojaviti novi Raša”, kratko je kazala glumica Rada Đuričin ispred Crkve Svetog Nikole na Novom groblju.

Na sahranu su došli i Srđan Šaper, glumac Nenad Nenadović, lider Dveri Boško Obradović, Ljubivoje Ršumović i Minja Subota.

“Tvrdim da mi danas u vječnost ispraćamo 84-godišnje dijete. Nije on podjetinjio, nego je teškim i plodonosnim novinarskim i literalnim radom dorastao do tog dostojanstva”, primijetio je Ršumović.

On je dodao da je Popov nauku i poeziju učinio dostupnim i dostojnim običnog čovjeka, svejedno mladog ili starog, a da je njegova ”Zadimljena istorija” recept za liječenje od sklerotične istorije koja se predaje u školama.

Raša Popov

“Njegove ”Vilinske bajke” su obrazac, strateški literalni plan i primjer kako se danas takmičiti sa Andersenom, Krilovim i braćom Grim. Ovih dana, kada se život u Evropi zasniva na gubljenju vremana, čemu se Srbija oduševljeno priklanja, prava je dragocjenost da smo imali ovako plemenitu pojavu u liku i djelu Raše Popova”, zaključio je Ršumović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nikson
Gost
nikson

To su bili pravi ljudi! Volio bih da je vise takvih, da imamo primjere blagorodnih ljudi koji su sijali samo ljubav!

Send this to a friend