Kultura

San ljetnje noći i svjetska premijera opere ovog avgusta u Herceg Novom

I ove godine, Operosa je pripremila spektakularni operski performans u Herceg Novom, ali ovom prilikom u saradnji sa enoa organizacijom i svjetskim operskim kućama i festivalima (European Network of Opera Academy). Operosa Montenegro Opera Festival 2019 (OMOF2019) se održava u Herceg Novom, od 21. do 24. avgusta na tradicionalnim lokacijama Kanli Kula i Forte Mare.

Ovogodišnji festival donosi:

Premijeru opere Be My Superstar kompozitora Šimona Vosečeka i rediteljke Aleksandre Lakroa 21. i 22. avgusta od 21h. Opera je interaktivna, i njena priča uvodi u vršnjačko nasilje tako da je 20 mladih po izvođenju uključenu u samu režiju.

Treći dan festivala Veče kamerne muzike (Night of Chamber Music) otvoren je za sve posjetioce i dešava se 23. avgusta od 20h.

Posljednji dan festivala rezervisan je za scenski spektakl San Ljetnje Noći kompozitora Feliksa Mendelsona. (A Midsummer Night’s Dream) za sve generacije, 24. avgusta od 21h na tvrđavi Kanli Kula uz vokalne solistkinje, hor i Operosa Festival Orkestar.

Kao i svake godine i ove prije same premijere organizuje se VIP koktel na kome će prisustvovati lokalne i nacionalne diplomate i predstavnici vlasti, ministri, ambasadori, renomirani biznismeni, sponzori i prijatelji Operose, kao i lokalni i internacionalni mediji.

Cio festival ne bi bio moguć bez neizmjerne podrške kako od lokalnih institucija Turističke Organizacije Herceg Novi, opštine Herceg Novi, Herceg Festa, tako i sponzora Luštice Bay, Mamule, EXO Commodities, Gibson Dunn, Kylla i Societe Generale Montenegro, UNDP (United Nations Development Programe) u okviru projekta “Niskokarbonski turizam”.

Send this to a friend