Kultura

Sjećanje na crnogorsku muzičku legendu: Četiri godine bez Igora Perazića

Od smrti violončeliste i pjevača Igora Perazića prošle su četiri godine, a crnogorska kulturna i muzička scena izgubila je mnogo njegovim odlaskom.

Perazićev raskošni glas i talenat koji su ga transformisali u različitim stilskom rasponu, od dominirajućeg sweet soula do prefinjenog popa učinili su ga jednim od najkvalitetnijih muzičara koje je Crna Gora imala.

Studirao je na Muzičkoj akademiji u Podgorici kod renomiranog profesora Davida Grigorijana, a diplomirao je u klasi profesora Jurija Sotničoka.

Magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ištvana Varge.

Dvadeset godina je bio vođa violončela u Simfonijskom orkestru RTCG, a bio je docent na Muzičkoj akademiji na Cetinju na predmetu violončelo.

Održao je niz solističkih koncerata i resitaia, a posljednji javni nastup imao je Barskom ljetopisu.

Krajem devedeseti, snimio je materijal za CD sa 11 pjesama. Takođe, nastupao je na crnogorskim festivalima pop muzike, često gostujući na svirkama poznatih ovdašnjih muzičara, kao što je grupa Perper.

Stalna Perazićeva “baza” sve do kraja života, bila je kuća njegovog oca u barskom naselju Bjeliši, gdje je sa sestrom Renatom proveo djetinjstvo, i gdje su nastale mnoge od pjesama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Volio muziku, živio za muziku, a sada on živi u muzici. Zauvijek! Mislim da za ovog Čovjeka niko ne može naći ružnu riječ.

Ruzdo
Gost
Ruzdo

Vječna slava mom drugu, dobrom čovjeku i velikom muzičaru. Počivaj u miru među zvijezdama, brate.

Ruždija Adžović, Sarajevo

natali
Gost
natali

Bio je dobar covjek ,drug i brat svi ga se rado sjecamo i neka mu je vjecna slava……

Send this to a friend