Kultura jubilarno izvođenje

Sjutra 200. igranje predstave Ah, šta sve mora jadno dijete

Jedan od najdugovječnijih naslova sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, predstava „Ah, šta sve mora jadno dijete“, u subotu 9. novembra, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ obilježiće 200. izvođenje.

Jubilarno igranje na najbolji način svjedoči o atraktivnosti i umjetničkom dometu ovog djela a, ujedno, predstavlja i uspjeh za ovaj teatar, glumački ansambl i reditelja.

Jednako zanimljiva i poučna kako djeci tako i roditeljima, ova duhovita priča za koju tekst i režiju potpisuje Miroslava Mima Janković, govori o začeću i dolasku djeteta na svijet, o njegovim prvim koracima, mukama sazrijevanja, ali i o odrastanju. Komad je namijenjen djeci starijoj od četiri godine.

Predstava „Ah, šta sve mora jadno dijete“ premijerno je izvedena 8. oktobra 1994. godine, a u glumačkoj postavi tada su bili Zoja Bećović, Dejan Đonović, Sejfo Seferović i Ratka Mugoša.

Obnovljena je 2. februara 2008, a iz prvobitne podjele u glumačkoj ekipi danas su ostali Dejan Đonović i Sejfo Seferović, dok ostale uloge tumače Dijana Dragojević i Sanja Popović.

Send this to a friend