Kultura

Skupština opštine Mojkovac objavila konkurs za književnu nagradu Božo Bulatović

Skupština opštine Mojkovac objavila je konkurs za književnu nagradu koja nosi ime Boža Bulatovića. Predsjednik Skupštine opštine Dragan Mrdak pozvao je pisce i stvaraoce da apliciraju za ovu nagradu.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je Opština Mojkovac objavila Konkurs za književnu nagradu koja nosi ime našeg Boža Bulatovića. Na ovaj način, Mojkovac iskazuje poštovanje prema ovom izuzetnom čovjeku, piscu, intelektualcu, borcu za Crnu Goru, koji je po svojem radu i stvaralaštvu prepoznat ne samo u Mojkovcu i Crnoj Gori, već i šire. Zato ova nagrada, po mnogo čemu, prevazilazi lokalni karakter. To, uostalom potvrđuje i njena tradicija duga jednu deceniju, a posebno dosadašnjh pet dobitnika, koji pripadaju samom vrhu crnogorske književnosti”, rekao je Mrdak.

Predsjednik SO Mojkovac je rekao da pored toga što sadašnja generacija građana Mojkovca i Crne Gore iskazuje poštovanje prema Božu Bulatoviću i njegovom neprolaznom djelu, mi nagradom posredno iskazujemo poštovanje i prema svim onim Mojkovčanima koji su potekli sa ovih prostora i koji su nas, njihove nasljednike, učinili ponosnim žiteljima ovog dijela Crne Gore.

“Nije ih bilo malo, od pisaca i sportista do državnika i političara. Svi oni su uvijek davali snažan pečat duhovnom, kulturnom i državnom identitetu Crne Gore. Božo Bulatović je upravo predstavnik tih i takvih Mojkovčana kojima dugujemo zahvalnost i poštovanje, i taj odnos želimo da prenesemo i na buduće generacije. Pozivam pisce i stvaraoce da apliciraju za ovo vrijedno i ugledno priznanje, a informacije o propozicijama Konkursa, koji je otvoren do 20. avgusta, možete naći na sajtu opštine Mojkovac”,  poručio je Mrdak.

Send this to a friend