Kultura Bogdanović sa ambasadorkom Plugčievom-Aleksandrovom

Snažnija podrška u realizaciji projekata između Crne Gore i Bugarske nakon pandemije

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je danas na Cetinju sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Ivanovom Plugčievom-Aleksandrovom.

Na sastanku je bilo riječi o intenziviranju saradnje između Crne Gore i Bugarske u svim segmentima nakon usporavanja na globalnom nivou usljed pandemije korona virusa, ali i o snažnijoj podršci u daljoj realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti kulture.

Bogdanović je istakao da je Bugarska naša prijateljska zemlja, sa kojom Crna Gora ima tradicionalno dobre odnose, te da to dodatno obavezuje da se prioriteti u saradnji sa ovom državom kontinuirano razvijaju u svim oblastima.

Ambasadorka Plugčieva-Aleksandrova pohvalila je uspjeh Crne Gore u borbi sa epidemijom korona virusa i napore koje naša zemlja ulaže u ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije.

Posebno se osvrnula na kontinuiranu saradnju Bugarske i Crne Gore u oblasti kulture i istakla da je bugarska strana veoma zainteresovana za dodatno snaženje odnosa u ovoj sferi.

Na sastanku je zaključeno da će potpisivanje Programa o saradnji u oblasti kulture za period 2020 – 2022, koji je u fazi usaglašavanja, dodatno unaprijediti odnose dvije zemlje kada je riječ o kulturi.

Send this to a friend