Kultura

Sošić: U CNP-u nije bilo otkaza posljednje dvije godine

Željko Sošić

Bura u crnogorskom narodnom pozorištu. Umjetnički ansambl uputio je javni apel za razrješenje umjetničkog direktora Željka Sošića i poslovne direktorice Milice Tomović. Optužuju ih za lošu komunikaciju i nerješavanje nagomilanih problema. S druge strane, Sošić, za Dnevnik kaže da je riječ o nesporazumu ili o pogrešnom tumačenju zakona i zakonskih odredbi.

<<<Javni apel za razrješenje uprave CNP-a Željka Sošića i Milice Tomović<<<

“Pokušaj otkaza nije otkaz, naprotiv, nijedan otkaz se nije desio u CNP u protekle dvije godine. Ne samo da se nije desio, ne samo da je svakom produžen ugovor, već smo, uz pomoć vlade, uspjeli da zaposlimo dva glumca”, kaže Sošić.

“Radi se o tome da je organizacija, vođenje, biranje, pa i davanje optkaza i novo zapošljavanje u svakom pozorištu od kad postoje i svuda u svijetu isključivo posao umjetničkog direktora”, dodaje on.

Sošić problem vidi u organizaciji glumačkog posla koji je, kako kaže, često bio raspodijeljen nejednako.

“Da su određeni glumci imali previše posla i igrali u svakoj predstavi, a da se jedan broj nije imao nijednu ulogu u šest ili sedam godina. Za sve to vrijeme svi su primali pune i jednake plate.”

Zbog pandemije koronavirusa CNP nije radio pola godine, što je dovelo u pitanje održivost i smisao njegovog postojanja, smatra Sošić. Zato su, poručuje, morali da pronađu način da opravdaju sopstveno djelovanje i redovne plate.

“I da u trenucima u kojima je teška situacija u kojoj se gube radna mjesta, kada se radi rebalans budžeta, kada je finansijska kriza nikada gora u cijelom svijetu, pronađeno način da svojoj publici, državi pokažemo da smo i u ovim treucima sposobni da proizvedemo neki pozorišni projekat”, navodi Sošić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Na glumi,kad se primi jedna grupa,ne primati svake godine nove studente,nego kad zvrši studiranje jedna grupa,primiti nove studente.Država je premala za ovoliko glumaca,zato nemamo kvalitet,već mnogi više pripadaju amaterima.To se pokazalo u.ovoj drami”Naod”znam neke amatere koji su za ove doktori nauka.

Bosko
Gost
Bosko

A zašto apel nisu potpisali velika Varja i Mirko Vlahović? Ugledajte se malo na starije kolege, čitajte, obrazujte se kad niste na vrijeme..

Perics
Gost
Perics

Potpisase se trenutno mozds najbolji glumci i to njih dosya i ti i dalje imas nesto da kazes?! Ceraj doma.

Poliglota
Gost
Poliglota

Ovaj se mnogo utripovao…

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Ko je ovoga postavio za direktora i na osnovu čega ?

Viktor
Gost
Viktor

Pokusaj otkaza?! Da i ovo cujemo…da ne bude da bas sve gluposti nisu izgovorene od partijskih direktora, ugodno naslonjenih na jasle, bez obzira sto nikakvih kompetencija nemaju u menadzerskim vodama,ali, eto, zapalo ih.

Profi
Gost
Profi

A bas su vam visoki dometi…evo 10 godina vrtite 5 istih,blaziranih predstava,istih reditelja,sa istim glumcima…..

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Mobinguješ iz sjenke, utoliko gore

VječnaCG
Gost
VječnaCG

Ooo Crnogorci!!! Ne sudarajte se glavama zbog stolice… jer je to stolica za odane državi CG!!!

Ivana
Gost
Ivana

Lazes opasno…dao si glumcima otkaze u doba korone zbog svojih komleksa ….zaboravio si da nijesi vjecan…da ste svi vi samo ,,šetači” …. Imam nesto vazno da ti kazem: stidi se mali covjece!

Bojana
Gost
Bojana

Velike stete i da jeste, procitah nedje da im je plata kao hirurzima. Ugasiti FDU Cetinje! Stipendije dati djeci koja se upisu u inostranstvu

Send this to a friend