Kultura

Spoj portugalskih stilova na novskom Trgu od muzike

Koncertom Manuela de Oliveire i Kristine Aguap, na Trgu Mića Pavlovića u Herceg Novom, otvoren je 12. Međunarodni ljetni festival gitare Guitar Art Summer Fest, koji će pod sloganom “Gitarske integracije” trajati do 20. avgusta.

U okviru pratećeg programa otvorena je izložba fotografija “Život i djelo Augustina Bariosa”, posvećena najpoznatijem paragvajskom gitaristi i kompozitoru klasične muzike. Druge festivalske večeri publici na Kanli-kuli predstavila se poznata hrvatska grupa Parni valjak. Grasa Kosta Makedo iz Ambasade Portugala u Beogradu zahvalila je organizatorima i gradu na pozivu da u programu učestvuju umjetnici iz njene zemlje.

“Drago mi je što će publika u Herceg Novom upoznati fado muziku, koja predstavlja nematerijalnu kulturnu baštinu Portugala. Publika je bila u prilici da čuje mješavinu fado muzike, džeza, flamenka… Ove godine proslavljamo i mali jubilej, a to je 10 godina od uspostavljanja odnosa Portugala i Crne Gore”, kazala je ona.

Večeras je na programu koncert Sensartika trija, a sjutra će se publici predstaviti Vox2Feel Duo. Za subotu je zakazan nastup Alfonso & Miguel Linares Flamenco Sexteta. Svečano zatvaranje biće upriličeno na Trgu od muzike u nedjelju od 21 čas, nakon čega slijedi koncert sastava Vlada & Bajka. Ulaz na sve programe na Trgu od muzike je besplatan.

Send this to a friend