Kultura

Tiho Vujović: Sve što radim je u čast žene i njene ljepote

Javna ustanova Muzeji i galerije Nikšić ugostila je umjetnika nesvakidašnjeg senzibiliteta i jedinstvenog likovnog izraza.

Foto: RTVNK

U oba galerijska prostora Dvorca Kralja Nikole u Nikšiću crnogorski slikar Tiho Vujović izložio je 68 radova u ulju na platnu galerijskog i većeg formata i prvi put javno predstavio tri panela sa crtežima nastalih u periodu prije i tokom studiranja.

Ovaj stvaralac u čijem je fokusu žena – univerzalni simbol civilizacije, brojnoj publici predstavio je radove iz različitih perioda.

Izložba „Ne može se sve prstom dotaći“ organizovana je u okviru manifestacije “Crna Gora – jedan grad”, čiji je cilj da galerije budu mjesto okupljanja ne samo ljubitelja likovne i druge umjetnosti, već i šire publike.

Foto: RTVNK

“Obećavam da će na otvaranju moje naredne izložbe u Nikšiću biti pet puta više novih ljudi koji nikada nijesu bili u galerijama. Misija manifestacije “Crna Gora – jedan grad” je da prikaže Crnu Goru onakvom kakva jeste – jedna od najljepših destinacija na svijetu, raznovrsne konfiguracije od planina do mora, sa idealnom klimom, u srcu Evrope. Mi smo u stvari građani jednog grada i greota je da bolje ne živimo u ovako raskošnoj prirodnoj sredini”, kazao je Vujović.

Foto: RTVNK

Vujović ističe da njegovi radovi zrače pozitivnu energiju, zbog toga su i izložbe dobro posjećene. U okviru ove retrospektivne, pored slika iz raznih ciklusa, prvi put javno predstavlja i crteže iz perioda prije i tokom studija na Cetinju.

“Slika mora da bude ubjedljiva. Zbog zahtjevne tehnike stvorio sam svega 100-ak radova. Par posljednjih slika sam radio više od godinu dana. Svi moji radovi su u čast žene, njihove ljepote i posebnosti. One su stvorene da obezbijede stvaranje nove civilizacije. I ja donosim tu priču, koja će tek da se desi, a i dešava se. Na internetu, tv-u i drugim medijima vidite reklame na kojima su žene slične onima sa mojih slika. I to su žene budućnosti. Da li i koliko su one genetski modifikovane, to i nije mnogo bitno”, zaključio je Vujović.

Izložba Tiha Vujovića organizovana je u okviru oktobarskog repertoara programa Nikšićka kulturna scena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Obozavalac
Gost
Obozavalac

Volimo ga

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Glupost..

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Tiho legenda!

Send this to a friend