Kultura

U Italiji pronađen prvi Strip u boci iz Herceg Novog

Foto: Radio Jadran

Na plaži Torre Guaceto u Brindiziju u Italiji pronađena je jedna boca sa stripom sa ovogodišnjeg Hercegnovskog strip festivala, potvrđuje fotografija u rukama izvjesnog Domenika.

“Poslije kiše i valova, rijeke blata i vjetrova od oluje…Dolaze i pokloni mora!”. Ovo su napisali su, uz zahvalnost što im je Hercegnovski strip festival poklonio ovu emociju, tipičnu za neka druga vremena, u postu na stranici Thalassia Coop italijanskog ogranka prirodnjačke grupe Thalassia, koja se bavi zaštitom divljih životinja.

foto: Radio Jadran

Riječ je o stripu koji je nacrtao Iztok Sitar. Uz to, u komentaru na postu piše o HSF-u kao o opštepoznatoj manifestaciji.

“Boca je pronađena u Brindiziju gdje su prošle godine objavljena tri, četiri teksta o HSFu, ali ipak je impresivno da se tako zna o nama isto koliko i to da su pronašli bocu na nekih 130 milja razdaljine, na drugoj špondi Jadrana”, kaže Nebojša Mandić iz HSF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čatko
Gost
Čatko

Baš je super! Blago Italijanima! 🇲🇪🇮🇹👌👍🤓

Alfred Dzonatan
Gost
Alfred Dzonatan

Lijepo..zaista lijepo..ovakvih stvari treba da je vise..na zalost narod se odje samo bavi politickim temama pa i ne primjecuje nesto ovako lijepo

Send this to a friend